Priče > Društvo

Slavica je SVETSKI PUTNIK: Obišla je 43 zemlje, a zbog jedne stvari TAJLAND ju je najviše RAZOČARAO

Slavica kaže da je na svojim putešestvijima koje sama organizuje, razbila brojne predrasude, ali i doživela brojna iznenađenja

Izvor: K1info/RINA

20/03/2023 > 22:48

podeli vest:

Slavica je SVETSKI PUTNIK: Obišla je 43 zemlje, a zbog jedne stvari TAJLAND ju je najviše RAZOČARAO
Foto: RINA

Za Slavicu Milić iz Užica slobodno se može reći da je svetski putnik, jer je do sada obišla pola zemljine kugle. Međutim, ova neobična žena, vedrog duha i vrednih ruku ima i brojna druga interesovanja. Ona je profesorka biologije, planinarka i pasionirana pletilja, a za sebe skromno kaže da je njen najveći uspeh to što živi svoje snove.

Ljubav prema prirodi i istraživanju Slavicu su u izboru životnog poziva vrlo rano odveli na studije biologije, ali su lokalni okviri postali ubrzo tesni, pa je želju za pustolovinama vrlo brzo realizovala kroz brojna putovanja, a do sada je obišla 43 zemlje sveta.

- U odabiru nekih mojih destinacija i zemalja videla sam da me priivlače sve one zemlje koje su nam nepoznate. Nemačka, Belgija, Holandija i taj mentalitet Evropljana nam je dobro poznat, međutim tu nema onog faktora iznenađenja. Ja sam odlučila da to promenim i bilo gde da se pomerite dalje od tih destinacija naročito na istok, u zemlje koje nama nisu toliko poznate sve je drugačije - kaže ova svetska putnica za RINU.

Slavica kaže da je na svojim putešestvijima koje sama organizuje, razbila brojne predrasude, ali i doživela brojna iznenađenja. Ona ne odseda u skupocenim hotelskim rizortima, već želi da upozna kako žive obični ljudi. Najleše utiske nosi iz Omana, dok je Tajland za nju bio najveće razočaranje.

- Boravili smo na severu Tajlanda gde se nalaze kampovi za slonove idući na ture kroz prašume da upoznamo taj biljni i životnjiski svet, ali kada malo zađete među njih i spavajući u tim njihovim kućicama od bambusa, to je stvarno nezaboravan doživljaj. Tamo ipak, vidite te male sloniće, vezane velikim lancima koji su se u te male životinje urezalI i oni krvare. Onda vam ceo taj doživljaj gubi na lepoti. Muče životinje kako bi nas što bolje ugostili kao turiste i zaradili novac, zivotinje baš i nisu u humanim uslovima - priča Slavica.

Foto: Pixabay.com

 

Kada je reč o prirodnim lepotama, Srbija je za nju na prvom mestu i poručuje da se prvo mora da se obiđe sopstvena zemlja, pa tek onda čitav svet.

- Ono što ja uvek ističem jeste Uvac. Sve može biti lepo, ali kanjon Uvca je bar za mene nešto posebno. Osećaj koji probudi u meni kada se nalazim tamo, ne mogu ni sa čim da uporedim - kaže ona.

Foto: RINA

 

Ali ova Užičanka ima još jednu veliku ljubav - plete od malih nogu. Njeni ručni radovi od vune prodaju se u turističkim centrima zapadne Srbije i uz pomoć društvenih mreža, a upravo taj novac omogućuje joj da obiđe sva egzotična putovanja.

- Pauza za kafu, nije mi prava kafa ako ja ne pletem. Meni potpuni ugođaj prija samo kada sastavim to dvoje, ispijanje kafe i pletenje. Ja dobijam slobodu misli i daleko otputujem dok pletem razne stvari, kaže za kraj Užičanka.

 

 

 

Ostavite komentar