Priče > Društvo

Da li ovo stvarno POSTOJI? PLATA oko 100.000 dinara mesečno, nema posebnih USLOVA, laka ZADUŽENJA...

Jedan od najplaćenijih poslova kod nas je posao hostese, čija je dnevnica 5.000 dinara

Izvor: K1info/blic.rs

03/03/2023 > 20:02

podeli vest:

Da li ovo stvarno POSTOJI? PLATA oko 100.000 dinara mesečno, nema posebnih USLOVA, laka ZADUŽENJA...
Foto: Pixabay.com


Kada su u pitanju oglasi za posao u Srbiji, u poslednje vreme ima veoma neobičnih. Kako se navodi u pojedinim, zarada je dobra, nema posebnih kriterijuma za zaposlenje, nije potrebno čak ni iskustvo, pa se postavlja pitanje, da li je to zaista realno. Pravi primer tome je radnik za čitanje i prosleđivanje mejlova, koji mesečno dobije platu od 1.600 evra.

Postoji još puno sličnih poslova koji nude dobre zarade, od oko 100.000 dinara, pa i više. Interesantno je što za njih posebnih uslova nema, a ne traži se ni prethodno iskustvo.

Pored toga što na prvi pogled izgleda kao šala, čitajući tekst u opisu oglasa, za cifru koja se nudi nema nikakvih posebnih uslova, a ni zaduženja. Radno mesto se nalazi u samom centru grada, a zarada je za puno radno vreme. Radniku takođe sleduju do dva slobodna dana u nedelji, kao i ugovor o radu.

Foto: Unsplash.com

 

Imajući u vidu iznos prosečne plate kod nas, na sam pomen zarade od 100.00 dinara, nemoguće je pomisliti da se ne traže neke određene veštine ili dugogodišnje iskustvo. Međutim, ni tu nema cake kod ovog oglasa, jer kako je opisano, prethodno iskustvo nije presudno jer je obuka obezbeđena.

Od radnika traži da za mesečnu zaradu od nekih 850 evra bude spreman na rad u dve smene, vikendom i praznicima a leti i do ponoći. Da bude ljubazan, pouzdan i fokusiran na posao. Za one ambicioznije postoji i mogućnost napredovanja, a to znači i da i da bi plata mogla biti veća.

Takođe, jedan od veoma dobro plaćenih poslova je posao hostese. Iako je u pitanju honorarni posao, ipak, ukoliko se u mesecu zaređaju angažovanja, zarada može da bude znatno visoka.

Imajući u vidu da je ovo radno mesto u ponudi na sajmovima ali i konferencijama, kao i privatnim dešavanjima, nema sumnje da se da posa konstantno ima.

Prema trenutnim oglasima, dnevnica hostese kreće se do 5.000 dinara. Ova naknada namenjena je za puno radno vreme, međutim u zavisnosti od manifestacije može da bude i za samo par časova angažovanja.

Kako se u opisu oglasa na portalima za oglašavanje poslova može videti, za ovaj posao nisu potrebne nikakve posebne veštine, a ono što se očekuje od osobe uglavnom je da bude komunikativna i prijatnog izgleda.

 

 

Ostavite komentar