Priče > Društvo

Dečak (10) iz Aleksinca PODELIO porodičnu UŠTEĐEVINU drugarima za džeparac - debelo ojadio roditelje

Novac je vraćen njegovoj porodici pošto su roditelji školskih drugova primetili da su im deca puna para koje nisu od njih dobili

Izvor: K1info/blic.rs

01/03/2023 > 16:55

podeli vest:

Dečak (10) iz Aleksinca PODELIO porodičnu UŠTEĐEVINU drugarima za džeparac - debelo ojadio roditelje
Foto: Unsplash.com


Jedan učenik četvrtog razreda osnovne škole u Aleksincu porodičnu ušteđevinu podelio je svojim školskim drugovima.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o sumi od oko 3.000 evra, koja je vraćena njegovoj porodici pošto su roditelji njegovih drugova primetili da su im deca puna para koje nisu od njih dobili.

Da u ovim navodima ima istine indirektno je potvrdilo i rukovodstvo škole navodima da se radi o "privatnoj situaciji između roditelja koja je prevaziđena dobrom saradnjom".

Džeparac od 100 evra

Prema rečima jednog roditelja čije dete pohađa ovu obrazovnu ustanovu, dečak je u školu doneo tri hiljade evra porodične ušteđevine koju je odlučio da podeli sa društvom.

- Delio je drugarima i drugaricama iz svog razreda novac, svako je dobio od pedeset do 100 evra. Decu je vodio na picu i kolače. Za ovo se saznalo tek kada su roditelji u džepovima dece našli novac. Deca su krila istinu od roditelja sve dok se nije uključila direktorka škole. Posle roditeljskog sastanka, sav novac je vraćen mališanovoj porodici - rekao je ovaj Aleksinčanin.

U školi je rečeno da ne mogu da komentarišu pomenutu situaciju.

- Osnovna škola neće komentarisati privatnu situaciju između porodica svojih učenika, koja je prevaziđena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti vaspitno delovanje i pružiti podršku deci i roditeljima svim raspoloživim resursima. S obzirom da se radi o maloletnicima, unapred molimo medije da vode računa o načinu plasiranja vesti, kao i o najboljem interesu dece koja žive u maloj sredini, kaže direktorka škole čije ime ne navodimo zbog zaštite dece.

 

 

 

Ostavite komentar