Priče > Društvo

Svi LEKARI SA BIROA mogu da se jave i ODMAH ĆE DOBITI POSAO: Ministarka najavila VELIKA ULAGANJA u bolnici u ČAČKU

Hirurgija je pod velikim pritiskom, oprema je dotrajala što nam je cilj da ubrzimo promenimo i poboljšamo, istakla je Grujičićeva

Izvor: K1info/RINA

27/02/2023 > 14:54

podeli vest:

Svi LEKARI SA BIROA mogu da se jave i ODMAH ĆE DOBITI POSAO: Ministarka najavila VELIKA ULAGANJA u bolnici u ČAČKU
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Ministarka zdravlja Danica Grujičić posetila je Opštu bolnicu u Čačku i tom prilikom istakla da je prioritet da se u narednom periodu prošire kapaciteti kako pacijenti više ne bi morali da idu dalje na lečenje u zdravstvenu ustanovu na tercijarnom nivou.

- Mendžement bolnice u Čačku odlično radi svoj posao. Vidno je da svi daju svoj maksimum kako bi sve funkcionisalo najbolje moguće. Ono što nedostaje je kadar. Proverila sam, na birou u Čačku je samo par lekara koje pozivam da se jave direktoru Doma zdravlja ili bolnice kako bi uskoro počeli sa poslom. Pozitivno sam iznenađena situaciji na oftalmologiji, gde sve koleginice operišu. To može da posluži kao odličan primer u čitavoj Srbiji - izjavila je dr Danica Grujičić za agenciju RINA.

Ona je dodala da su u Opštoj bolnici u Čačku tokom narednog perioda planirana velika ulaganja, kao i detaljno sprovođenja digitalizacije što će dodatno olakšati pacijentima mnoge adminstrativne procedure.

- Hirurgija je pod velikim pritiskom, oprema je dotrajala što nam je cilj da ubrzimo promenimo i poboljšamo. Treba im više lekara, ali ono po čemu se čačanska bolnice ističe jesu mladi i ambiciozni specijalizanti, pa će tako ovaj grad dobiti i svog vaskularnog hirirga, a mi ćemo se potruditi da kroz određeni period opremimo i salu. Ono što je takođe izvesno jeste dobijanje magnetne rezonance - poručila je ministarka Grujičić.

 

 

 

Ostavite komentar

Ana

Dana je toliko pogubila kompas otkako je na funkciji. Na žalost dobar je lekar ali jako je loš čovek.

27.02.2023 15:02