Priče > Društvo

ŠTA SE TO DEŠAVA, pada broj PRETPLATNIKA? 7 MILIONA Srba ima "samo" 8 miliona MOBILNIH TELEFONA

Mobilni pretplatnici su u proseku dnevno razgovarali oko 6,8 minuta i slali 1,6 SMS poruka

Izvor: K1info/Tanjug

27/02/2023 > 13:57

podeli vest:

ŠTA SE TO DEŠAVA, pada broj PRETPLATNIKA? 7 MILIONA Srba ima "samo" 8 miliona MOBILNIH TELEFONA
Foto: Pixabay.com


U četvrtom kvartalu prošle godine broj pretplatnika, kao i ostvareni saobraćaj u fiksnoj telefoniji nisu se značajno promenili u odnosu na prethodni kvartal, pokazuje najnoviji pregled tržišta elektronske komunikacije Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Oko 2,36 miliona pretplatnika ostvarilo je 460 miliona minuta razgovora, što znači da je svaki pretplatnik u proseku razgovarao 2,1 minuta dnevno.

Kada je reč o mobilnoj telefoniji zabeležen je blagi pad broja aktivnih korisnika, a 8,607 miliona aktivnih korisnika ostvarilo je oko 5,3 milijardi minuta razgovora u domaćem i međunarodnom saobraćaju i poslalo oko 1,25 milijardi SMS poruka. 

Mobilni pretplatnici su u proseku dnevno razgovarali oko 6,8 minuta i slali 1,6 SMS poruka. 

Struktura pretplatnika fiksne telefonije se nije značajnije promenila, pa su i u četvrtom kvartalu 87 odsto pretplatnika činila fizička lica, odnosno privatni korisnici.

U mobilnom saobraćaju broj postpejd korisnika je u četvrtom kvartalu iznosio 5,2 miliona i blago je porastao u odnosu na prethodni, dok je broj pripejd korisnika smanjen i iznosio je 3,3 miliona.

Foto: Pixabay.com

 

Struktura postpejd korisnika nije se značajnije promenila, pa je broj privatnih korisnika iznosio 3,8 miliona, a poslovnih 1,4 miliona.

Broj pretplatnika fiksnog širokopojasnog interneta blago je porastao u četvrtom kvartalu i iznosio je oko 1,92 miliona.

 

 


 

 

Ostavite komentar