Priče > Društvo

Čuveni srpski advokat tvrdi: Brajan VOLŠ je američki Zoran MARJANOVIĆ

Policija brzo sakupila dovoljan broj dokaza i stvar će biti veoma „živa“ kada bude održano prvo ročište

Izvor: K1info

30/01/2023 > 14:53

podeli vest:

Čuveni srpski advokat tvrdi: Brajan VOLŠ je američki Zoran MARJANOVIĆ
Foto: Tanjug/AP


Prošlo je mesec dana od nestanka Ane Volš. Njen suprug, koji se tereti za ubistvo, trenutno je u pritvoru, a novo saslušanje zakazano je za 9. februar. Koliko je ovaj slučaj potresao američku javnost? Šta je policija do sada prikupila od dokaza? Može li Brajan Volš da bude osuđen, ako se telo njegove supruge ne pronađe? Na ova pitanja u emisiji „Uranak“ na K1 televiziji odgovorili su novinarka Zorica Radulović, koja se pre dva dana vratila iz Amerike i advokat Borivoje Borović.

- Svi meštani su istog mišljenja - da je on to uradio. Zaposleni u jednom restoranu kod kojih je svakodnevno poručivao hranu kažu da je Brajan delovao čudno, bio veoma mrzovoljan. Većina ljudi ovaj slučaj poistovećuje sa sličnim slučajem koji se dogodio nedavno, kada je jedan muškarac ubio suprugu u kući na potpuno identičan način - rekla je Zorica Radulović na televiziji K1.

Advokat Borivoje Borović bio je veoma uzdržan kada je ovaj slučaj u pitanju, jer kaže da ima mnogo nelogičnosti. 

- Ima mnogo nepoznatih stvari. Prvo upada u oči da je Brajan Volš bio psihijatrijski slučaj, a drugo da je bio u kućnom pritvoru zbog finansijskih malverzacija. Palo mi je na pamet da može da bude reč i o fingiranom ubistvu kako bi rešili finansijske probleme. Policija i dalje nije potvrdila da je u podrumu kuće pronađena Anina krv. Ukoliko prikupljeni dokazi budu pokazali da je on počinilac, Brajan Volš može biti procesuiran i na psihijatrijsko lečenje i na taj način izbeći zatvorsku kaznu.

Foto: Instagram Printscreen/Tanjug/AP Photo/Greg Derr/The Patriot Ledger

 

Na pitanje Jovane Joksimović šta bi mogao da bude motiv ubistva, Borivoje Borović kazao je: 

- Ljubomora, ubistvo iz strasti... U ovom slučaju ne mora da znači da ukoliko nema tela - nema dela. Oni ipak imaju istragu od samog početka i pojedine dokaze, a u ovom slučaju njegova odbrana može da bude presudna ukoliko se dokaže da je umesto slatkiša deci kupovao materijal kako bi uklonio telo što je pretraživao na internetu – rekao je advokat Borović i nastavio:

- Trebalo je temeljnije ispitati prijatelja, koji je sa njima slavio Novu godinu. Veoma je sve maglovito, ali je policija brzo sakupila dovoljan broj dokaza i stvar će biti veoma „živa“ kada bude održano prvo ročište - kazao je Borović u „Uranku“. 

Zorica Radulović je u emisiji „Uranak“ na K1 televiziji otkrila da je prijatelj koji je slavio Novu godinu u kući Volšovih saslušan i da će biti jedan od ključnih svedoka na suđenju. Takođe, novinarka je razgovarala i sa konobarom koji je osam godina radio za Brajana Volša:

- Važio je za uglednog građanina. Fino se ponašao prema Ani, ali nije se lepo ponašao prema zaposlenima.  Ipak, ono što je mene iznenadilo, a otkrio mi je konobar je i to da je Brajan znao da se udvara drugim ženama pored svoje supruge, tako da je on stekao utisak da među njima nije bilo preterane ljubavi. Nakon malverzacije zbog koje je bio osuđen na kućni pritvor izgubio je status u društvu i to je jedan od razloga za njegovo čudno ponašanje -  ispričala je Zorica Radulović.

Foto: YouTube screenshot

 

Kao mogući motiv ubistva spominje se i to da je Ana nekoliko dana pre nestanka poslala majci veoma misterioznu poruku u kojoj se žalila na njen odnos sa Brajanom, koji je, kako je navela u poruci, bio veoma „zategnut“ zbog dece koju je želela da povede sa sobom u Vašington.

- Htela je da se razvede i odvede decu van grada. On je kao bolestan čovek, to hteo da spreči. Onda sve može da se uklopi sa njegovom pretragom o ubistvu i uklanjanju tela. On je sigurno bolestan čovek - dodao je advokat Borivoje Borović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Novinarka Zorica Radulović je otkrila i da je imala priliku da se susretne u sudnici sa pogledom Brajana Volša koji je na nju ostavio veoma snažan utisak.

- Imala sam priliku da se susretnem sa tim pogledom. Sedela sam u sudnici u trećem redu, sudija je čitala delove optužnice, a ja sam u tom momentu osetila njegov pogled, tu prazninu i obuzeo me je strah - dodala je Zorica i otkrila u emisiji „Uranak“ na K1, šta se trenutno dešava sa decom Brajana i Ane Volš.

- Deca su u socijalnoj službi. Sestra Ane Volš je aplicirala za starateljstvo, jer majka Brajana Volša fizički nije spremna da odgaja decu dok se istraga ne završi. Proveravaju se članovi porodice i koliko su deca bliska sa njima i na osnovu toga deca će biti dodeljena starateljima - dodala je Zorica.

Borivoje Borović uporedio je Brajana Volša sa Zoranom Marjanovićem:

- Brajan Volš me podseća na Zorana Marjanovića. To odsustvo empatije i ta hladnoća pokazuje da se radi o sličnim karakterima. - zaključio je advokat Borović u „Uranku“.

 

Ostavite komentar