Priče > Društvo

Zatražena OSTAVKA direktora Šeste beogradske gimnazije

U dopisu Foruma beogradskih gimnazija se poručuje Radislavu Miliću da nije imao fer odnos prema preminulom profesoru Jovanu Kneževiću

Izvor: K1info/Tanjug

26/01/2023 > 11:05

podeli vest:

Zatražena OSTAVKA direktora Šeste beogradske gimnazije
Foto: RTS Printscreen


Forum beogradskih gimnazija poslao je dopis direktoru Šeste beogradske gimnazije Radislavu Miliću od koga traži da podnese neopozivu ostavku na mesto direktora ove beogradske gimnazije.

U dopisu se poručuje Miliću da tokom prethodnih meseci nije imao fer odnos prema kolegi Jovanu Kneževiću koji je, navodi se, još za života postao legenda Šeste beogradske gimnazije.

- Uvaženi direktore, verovatno nikada nećemo saznati da li nas je naš Joca napustio zbog akumuliranog stresa usled suspenzije pod kojom se našao, da li je iznenadna smrt posledica prevelikog davanja učenicima ili za iznenadnu smrt postoje treći razlozi - navodi se u dopisu.

Dodaje se i da Milić nije uspeo da odvoji vreme da prisustvuje sahrani profesora koji je u Šestoj gimnaziji proveo 36 godina, te nije uspeo da "na adekvatan način razdvoji privatno od profesionalnog".

Foto: Printscreen/Youtube

 

U ranijem saopštenju Forum je naveo da je Jovan Knežević višestruko nagrađivani nastavnik i profesor, koji je često bio izložen različitim vidovima pritisaka koji su dolazili od roditelja, direktora i inspekcija.

U decembru je suspendovan zbog tvrdnji roditelja da je njihovu decu verbalno zlostavljao, a u subotu 21. decembra iznenada je preminuo.

 

 

Ostavite komentar