Priče > Društvo

Bacio udicu i sad ČEKA NAIVČINE: Pola miliona evra za stan u Šumicama?!

Ono što govori u prilog tome da je cifra zaista prevelika je i činjenica da se kvadrat u ovom delu Beograda uglavnom prodaje za 2.000 evra

Izvor: K1info/telegraf.rs

23/01/2023 > 09:00

podeli vest:

Bacio udicu i sad ČEKA NAIVČINE: Pola miliona evra za stan u Šumicama?!
Foto: google maps


Činjenica da se u Srbiji stan od 75 kvadrata prodaje za gotovo pola miliona evra za mnoge građane je već sama po sebi dovoljno šokantna.

Ali, ono što ih potpuno ostavi zabezeknute je da se ova veoma skupa nekretnina ne nalazi u beogradskom naselju Dedinje ili ekskluzivnom Beogradu na vodi već u - Šumicama, delu beogradske opštine Voždovac.

Iako su cene u našoj zemlji otišle "nebu pod oblake" mnogi se i dalje zgrađavaju nad nerealno visokim cenama koje pojedini vlasnici nekretnina oglase.

Upravo takvu reakciju izaziva i oglas koji je nedavno osvanuo, a u kome vlasnik za stan od 75 kvadrata traži čak 480.000 evra, odnosno 6.400 evra po kvadratu stana.

Ono što govori u prilog tome da je cifra zaista prevelika za ovaj deo prestonice je i činjenica da se kvadrat u ovom delu Beograda uglavnom prodaje za 2.060 evra.

Ruku na srce, sudeći po fotografijama, stan izgleda prelepo. Uz njega, kupac dobija i garažu od 26 metara kvadratnih. Ali, što je mnogo - mnogo je.

Foto: printscreen Halo oglasi

 

Kako piše u oglasu, stan ima klimu, lift, terasu i uknjižen je. Dalje navode da stan ima odličan raspored prostorija. U jednom delu je veliki dnevni boravak sa kuhinjom, trpezarijom i prostrana terasa, u drugom delu su dve spavaće sobe, kupatilo i toalet.

Prodaje se kompletno namešten, a nalazi se u novoj zgradi vrhunskog kvaliteta u mirnom delu grada sa odličnim ljubaznim komšijama.

Međutim, uprkos svim ovim pogodnostima, građani smatraju da je ova cena previsoka.

- Pola miliona... Komšiluk... Nisam znala da živim na Menhetnu - rekla je jedna žena za Telegraf.

 

 

 

Ostavite komentar