Priče > Društvo

Bravo za Miloša: Student iz Čačka SPASIO BEBU ostavljenu u kolicima

Beba je dobro, pregledana je od strane stručnjaka i trenutno se nalazi na pedijatriji

Autor: K1info/ozonpress.net

10/01/2023 > 20:47

podeli vest:

Bravo za Miloša: Student iz Čačka SPASIO BEBU ostavljenu u kolicima
Foto: Unsplash.com


Hrabri student iz Čačka Miloš Sečivanović (23) u društvu još dve osobe pošao je uz Zmaj Jovinu ulicu u pravcu Univerzitetskog kliničkog centra. Ono što je zatekao na ulici zauvek će mu promeniti život.

U noći između 9. i 10. januara student Miloš Sečivanović naleteo je na dečja kolica sa bebom starom tek godinu dana, koja su se nalazila na trotoaru u neposrednoj blizini kolovoza, objavio je kragujevački Ucentar.

Kad je video da nema nikoga i da je dete ostavljeno samo, on je odmah pozvao policiju. Pripadnici MUP Kragujevac brzo su prebacili bebu u UKC Kragujevac u saradnji sa nadležnom ekipom hitne pomoći.

Na svu sreću dete je dobro, pregledano je od strane stručnjaka i trenutno se nalazi na pedijatriji.

Sečivanović o svom herojkom delu priča skromno. Međutim o njegovom herojskom činu, kojim je spasio život jednogodišnje devojčice priča cela Srbija.

Da li ste se uplašili kada ste u skoro 3 sata posle ponoći na ulici videli napuštenu bebu u dečjim kolicima?

- U prvi mah sam pomislio da su roditelji tu negde. Kada sam shvatio da je beba sama nije mi bilo svejedno. Strah je bio prisutan u smislu kako reagovati. Bilo mi je žao bebe. Obuzeli su me tuga, strah i neverica. Dete je bilo bespomoćno ostavljeno na ulici u hladnoj januarskoj noci.

Miloš je rekao da je vaspitan tako da pomaže ljudima u nevolji, ovog puta je bilo dete u pitanju pa je taj osećaj bio još jači.

- Pozvao sam policiju koja je došla u najkraćem roku. Oni su potom pozvali službu hitne pomoći koja je zbrinula dete i odvela ga. Smatram da to nije herojski čin - rekao je Sečivanović i dodao da bi svaki normalan čovek bi morao da reaguje kada se nađe u ovakvoj situaciji.

Miloš je rekao i da bi voleo da svi ljudi čuvaju svoju decu i porodicu. Ma šta da se desi deca nisu ni za šta kriva.

- Teška vremena stvaraju jake ljude. Nadam se da će ovo malo nedužno stvorenje biti jednog dana veliki čovek - zaključio je Sečivannović.

 

 

 

Ostavite komentar