Priče > Društvo

NESTVARAN SNIMAK: Pronašli smo NAJVEĆE GROBLJE WC ŠOLJA u Srbiji - PROPADAJU godinama, a vrede - 2 MILIONA EVRA

Hiljade kalupa za WC šolje u bivšem pogonu Keramike Mladenovac čekaju da se fabrici vrati stari sjaj

Izvor: K1info

03/01/2023 > 08:02

podeli vest:

NESTVARAN SNIMAK: Pronašli smo NAJVEĆE GROBLJE WC ŠOLJA u Srbiji - PROPADAJU godinama, a vrede - 2 MILIONA EVRA
Foto: K1info


Redakcija K1Info došla je do neverovatnog snimka.

Na njemu se vide stotine, hiljade WC šolja i ostalih keramičkih proizvoda za kupatilo, koji godinama propadaju u bivšem pogonu Keramike Mladenovac, jedne od najvećih fabrika u staroj Jugoslaviji.

Prema nekim procenama, vrednost robe koja već godinama stoji u napuštenim halama je – oko 2 miliona evra.

Predsednik odbora poverilaca stečajnog dužnika AD Keramika, Avdo Čardžić, potvrdio nam je, kada smo mu pokazali snimak, da je reč o vrlo vrednoj robi.

- Na snimku su zapravo kalupi za WC šolje, ali je tačno da sva roba koja u magacinima i napuštenim halama stoji već 8 godina zbog stečaja, vredi nekoliko miliona – kaže Čardžić i dodaje:

- Moj zadatak kao predsednika odbora poverilaca upravo je da Keramiku Mladenovac vratimo tamo gde je bila, na mesto jedne od najuspešnijih fabrika ne samo u Jugoslaviji, već i u jugoistočnoj Evropi - kaže Čardžić.

Izgleda da smo mi mnogo bogatiji narod nego što mislimo, kad nam milioni ovako leže, propadaju i služe za zabavu na društvenim mrežama.

 

 

 

 

Ostavite komentar

student

Samo vi snimajte! Sada ste lepo dali ideju nekom seljoberu koji se dovukao u Bg i pentrao po pilonu mosta na Adi da dodje tu snimi i potpali klincadiju koja ce tu doci kroz 2 nedelje da sve to unisti . I sta ? pa nikom nista kao i uvek u ovoj drzavi. Kako vama, novinaru nije palo na pamet da pita Avda da li postoji neko fizicko obezbedjenje toga i zasto ne ???

21.01.2023 00:47
Zoran Pavlović

Klepate, tu fabriku u stečeju, 8 godina, i verovatno će te još toliko, vi, stečajni upravnici, Da ste mogli već bi je digli na noge

21.01.2023 11:31