Priče > Društvo

Centar Beograda PREPUN LJUDI: Stranci slave uz trubače u Skadarliji

Gradom šeta mnogo porodica sa decom, starijih, kao i turista, a ima i onih koji žure na doček u neki od obližnjih ugostiteljskih objekata

Izvor: K1info/Tanjug

31/12/2022 > 22:52

podeli vest:

Centar Beograda PREPUN LJUDI: Stranci slave uz trubače u Skadarliji
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Centralni delovi Beograd - Knez Mihailova, Terazije i Trg Republike, večeras su po gotovo prolećnom vremenu prepuni ljudi, koji su izašli da na otvorenom dočekaju Novu godinu u srpskoj prestonici.

Beograđani i gosti šetaju centrom grada, slikaju se, smeju i vesele, a centar prestonice odiše prazničnom atmosferom.

Na Trgu Republike otvoreni su štandovi na kojima može da se kupi piće kafa, kao i poslastice, dok su ispred pekara i picerija koje su otvorene u najluđoj noći veliki redovi.


Osim na centralnim beogradskim ulicama, doček 2023. godine tradicionalno je večeras organizovan u brojnim prestoničkim restoranima, kafanama i klubovima, a tako je i u Skadarliji gde je slavlje uveliko u toku.

Građani i gosti prestonice već oko 20.30 sati počeli su da pristižu u najpoznatiju gradsku beomsku četvrt, gde atmosferu dodatno "podgrevaju" ulični trubači.

Za dobar provod u restoranima zaduženi su orkestri, ali i tamburaši što je tradicionalno slučaj u restoranu "Tri šešira" koji je, prema rečima menadžera Davora Rančića, popunjen do poslednjeg mesta.

 

Kapacitet tog restorana je oko 300 mesta koja su odavno rezervisana, rekao je Rančić za Tanjug i naveo da im je skoro polovina gostiju došla iz regiona.

- Očekujemo najluđi provod, kao što je uvek u restoranu 'Tri šešira', a u novoj godini svima želim zdravlje - rekao je Rančić.

Da su sva mesta odavno rezervisana potvrđuje i menadžer restorana "Dva jelena", Miloš Petrović, koji kaže da svaka sala tog lokala ima svoj orkestar koji će zabavljati goste u najluđoj noći.

- To su naši standardni orkestri, biće veselo, biće sjajan provod. Očekujem sjajnu atmosferu, danas smo ovde imali festivalsku atmosferu, nakon čega smo ispraznili restoran da bi se spremili za večerašnji doček - rekao je Petrović.

Neuobičajeno lepo vreme za ovo doba godine izmamilo je goste u bašte lokala širom Skadarlije, a kako kažu, u novoj godini sebi i najmilijima pre svega žele dobro zdravlje.

- Prvo želim jednu bebu, da mi je muž živ i zdrav i da ostane ovakav kakav jeste - kaže Dada iz Bijeljine koja od večerašnjeg provoda očekuje da bude "spektakularan".

Skadarliju je posetilo dosta omladine, među kojima i Aleksandra koja je u provod pošla sa drugaricama.

 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

- Želim da budemo mnogo srećne i uspešne i da u ovim srednjim dvadesetima procvetamo -  rekla je ona.

Marko iz Novog Sada, kome je ovo prvi put da novu godinu slavi u Beogradu, poželeo je sreću i ljubav, kao i da se večeras provede na nekoj dobroj tehno žurci.

Slične želje ima i Tomislav iz Livna koji je u Beograd došao sa društvom, a kako kaže, za sada se provode odlično.

- Sve je super, i grad i ljudi. Ceo grad smo obišli i svugde je top - rekao je on i dodao da su, između ostalog, bili u Ulici kneza Mihaila, te da će posetiti i Sava promenadu.

Među gostima iz inostranstva je i Ana iz Poljske koja, kako kaže, svaku novu godinu dočekuje u raznim glavnim gradovima, a u Beogradu očekuje mnogo dobrih restorana i druženje sa srećnim ljudima.

Pred kameru ekipe Tanjuga stao je i kostimirani Deda mraz, koji je u šaljivom tonu otkrio da je deci već podelio paketiće, dok će ih preostali dobiti u predstojećoj noći.

- Sebi želim dobro zdravlje, a svim ljudima da više međusobno komuniciraju, a manje da gledaju telefone. Da se više druže, pričaju, smeju... - rekao je on.

Nešto manja gužva je u ulicama oko Savskog trga, gde se ljudi uglavnom u prolazu ka Beogradu na vodi, gde je takođe organizovan novogodišnji program.

Saobraćaj u tom delu grada odvija se neometano.
 

 

 

Ostavite komentar