Priče > Društvo

Za praznike GONDOLA na Zlatiboru ISPISUJE ISTORIJU: Čeka se 500.000. PUTNIK

"Gondola opening" održan je juče, a posetioci su uživali u ukusima autentičnih domaćih pića i specijaliteteta zlatiborskog kraja

Izvor: K1info/RINA

30/12/2022 > 07:59

podeli vest:

Za praznike GONDOLA na Zlatiboru ISPISUJE ISTORIJU: Čeka se 500.000. PUTNIK
Foto: RINA


Tokom januara očekuje se da će broj posetilaca "Gold gondole" na Zlatiboru preći brojku od 500.000.

Javno preduzeće „Gold gondola Zlatibor“ održalo je juče „Gondola opening“, čime je otvorena zimska sezona 2022/2023. na Zlatiboru i simbolično obeležen početak zimskih aktivnosti na najdužoj jednosegmentnoj gondoli na svetu.

Na krajnjoj stanici, na Torniku, posetioci su uživali u ukusima autentičnih domaćih pića i slatkih i slanih specijaliteteta zlatiborskog kraja za šta su se pobrinule domaćica Draga Janković i Ana Čeliković, proizvođač 100 posto prirodnih sokova od voća sakupljenog na ovoj planini.

Direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić rekla je da su se okupili da promovišu lokalno preduzetništvo kroz koje su želeli da pošalju poruku negovanja vrednosti kao što su unapređenje lokalne zajednice, čuvanje tradicije i kulture zlatiborskog kraja.

- Zajedno sa lokalnom zajednicom i svim turističkim subjektima na Zlatiboru delimo zajedničke vrednosti očuvanja prirode, zaštite životne sredine, kao i negovanje kulture i tradicije našeg kraja sa ciljem da to postane deo zajedničkog turističkog proizvoda Gold gondole prilagođenog potrebama modernog turiste - rekla je Božanić.

Ostavite komentar