Priče > Društvo

Nema SNEGA pa su se Deda Mrazovi spustili sa krova u Tiršovoj i DECI koja ne mogu kući DONELI paketiće

Ovo je treći put da Deda Mrazovi stižu sa krova kako bi obradovali mališane

Izvor: K1info/Tanjug

29/12/2022 > 16:04

podeli vest:

Nema SNEGA pa su se Deda Mrazovi spustili sa krova u Tiršovoj i DECI koja ne mogu kući DONELI paketiće
Foto: Ministarstvo za brigu o porodici


Pripadnici Gorske službe spasavanja danas su se, obučeni kao Deda Mraz, sa džakovima punih poklona, spustili konopcima sa krova Dečije klinike u Tiršovoj i decu koja se tamo leče obradovali novogodišnjim poklonima. 

Akciju su zajednički sproveli Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, a u tome su im se pridružili i Gorska služba spasavanja, Fondacija "Zajedno za mlade", studenti medicine kao i Nacionalna fondacija za porodična pitanja i demografiju.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić Tepavčević čestitala je svima predstojeće praznike i poželela deci koja se leče u Tiršovoj da sledeće praznike dočekaju sa svojim porodicama.

- U ovo prednovogodšnje vreme darivanja, svi bar malo želimo da se osetimo kao deca i radujemo se praznicima. Zahvaljujem se divnim Deda Mrazovima što su tu da obraduju naše najmlađe - kazala je Kisić.

Direktor Dečije klinike u Tiršovoj Siniša Dučić podsetio je da ovo treći put da Deda Mrazovi dele paketiće sa prozora te klinike.

- Želim da se zahvalim ministarstvima i ministarkama Grujičić i Kisić, takođe studentima, donacijama, GSS koji nam izlaze u susret i uveseljavaju naše male pacijente. Ovo je treći put da se Deda Mrazovi spuštaju niz krov zgrade, a deca se tome mnogo obraduju - istakao je Dučić. 

Pre Tiršove, paketići su se delili i na onkologiji i Institutu za neurohirurgiju, rekao je Aljoša Palija, iz Fondacije "Zajedno za mlade".

- Drago nam je što se ovoliki broj ljudi odazvao i što dva resorna ministarstva stoje iza nas. Želimo da ovu akciju sprovodimo i narednih godina jer je nama osmeh naše dece prva stvar na svetu, naročito za praznike - istakao je Palija.

U ime studenata medicine obratio se Danilo Mladenović.

- Smatramo da mladi treba da se uključe u humanitarne akcije, a mi ćemo podeliti više od 300 paketića u različitim zdravstvenim ustanovama deci koja praznike nažalost neće provesti u svojim kućama. Studenti medicine podržavaju i žele da podižu svest o humanitarnim akcijama - kazao je Mladenović.

To je prva velika zvanična akcija u kojoj učestvuje nova fondacija - Nacionalna fondacija za porodična pitanja i demografiju.

Iz Gorske službe spasavanja Jelena Đoković se zahvalila Fondaciji ministarke zdravlja Danice Grujičić na pruženoj prilici da deci koja se leče u Tiršovoj ulepšaju dan i praznike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar