Priče > Društvo

Budite "Šampioni solidarnosti": Zimska kampanja dobrovoljnog DAVANJA KRVI od 4. januara

U prethodnoj zimskoj kampanji učestovalo je 43 grada, ali i opštine

Izvor: K1info/Tanjug

29/12/2022 > 09:04

podeli vest:

Budite "Šampioni solidarnosti": Zimska kampanja dobrovoljnog DAVANJA KRVI od 4. januara
Foto: Pixabay.com


Zimska kampanja dobrovoljnog davanja krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije počinje 4. januara, a gradovi i opštine nadmetaće se dva meseca za prestižnu titulu “Šampion solidarnosti”, rekla je za Tanjug Ivana Rodić, ispred Instituta za transfuziju krvi. 

- Zimska kampanja koja je već tradicionalna aktivnost Instituta za transfuziju krvi Srbije, 15. po redu, možemo reći neki mali jubilej, počinje 4. januara i do 5. marta nadmetaće se preko 40 gradova i opština na teritoriji gde i Institut prikuplja krv za prestižnu titulu Šampion solidarnosti. U prethodnoj zimskoj kampanji učestovalo je 43 grada, ali i opštine. Realizovano je 179 akcija dobrovolinog davanja krvi i gotovo 5.400 građana je dalo krv, a među najuspešnijim gradovima bili su Požarevac, Koceljeva, Ljubovija i drugi. Očekujemo da ove godine neki drugi gradovi dođu do te prestižne titule - rekla je Rodić.

Prema njenim rečima, rezerve krvi ima za dan i po.

- Prethodna i ova nedelja su bile sa solidnim prilivom, ali je velika potrošnja krvi. U ovom trenutku svi građani su naravno dobrodošli, a posebno oni koji su 0 pozitivni i 0 negativna krvna grupe i B negativne. Mi ćemo ovu godinu završiti u subotu u 15 časova. Nedelja je tradicionalno neradni dan, a drugog i trećeg januara očekujemo sve one koji su se odmorili u novogodišnjoj noći od 8 do 15 časova - rekla je Rodić.

 


 

 

Ostavite komentar