Priče > Društvo

BRAVO za NAŠU MARIJU: Dopisnica K1 TV i Tanjuga DOBILA Zlatnu medalju PRES VITEZ

Ona je jedini novinar lokalnih medija koji je ove godine uspeo da pobedi većinu kolega sa nacionalnih televizija u glavnoj kategoriji

Izvor: K1info/Tanjug

26/12/2022 > 17:01

podeli vest:

BRAVO za NAŠU MARIJU: Dopisnica K1 TV i Tanjuga DOBILA Zlatnu medalju PRES VITEZ
Foto: screenshot


Marija Vranić iz Užica, dopisnica Televizije K1, Tanjug TV i Novinske agencije Tanjug osvojila je Zlatnu medalju Pres vitez u kategoriji informativni program za minijaturu „Na Goveđaku se smeće bacati neće“.

Prilog, koji je koncipiran kao tri vesti u nizu, govori o protestu meštana pet sjeničkih sela protiv nesanitarne deponije Goveđak nadomak Sjenice, o stalnim obećanjima Opštine i Ministarstva da će ona biti zatvorena, što se do sada nije dogodilo.

U obrazloženju žirija navodi se da je „Marija Vranić jedini novinar lokalnih medija koji je ove godine uspeo da pobedi većinu kolega s nacionalnih televizija u glavnoj kategoriji“.

- Ovo je moja prva nagrada na nekom konkursu jer do sada nisam ni učestvovala zato što je meni kao novinaru pre svega bitno da se priče koje donesemo pokrenu sa mrtve tačke i ako smo mi u tome uspeli to je za mene najveća satisfakcija - rekla je Marija Vranić posle uručenja priznanja.

Stručni žiri je ovom prilogu u konkurenciji 10 pristiglih iz cele Srbije dao ocenu 4,33 od mogućih 5,50.

Grand Prix Pres Vitez 2022. žiri je dodelio Saši Kosanoviću, za minijaturu „Nestali“ u produkciji TV UNA, Zagreb.

U pitanju je reportaža koja se izbalansirano bavi pitanjem nestalih osoba u minulim ratovima na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok je produkcijski Grand Prix Pres Vitez pripao TV UNA, Beograd za visokokvalitetnu produkciju minijatura „Svetioničar“, „Humanitarka Tamara“ i „Bokser”.

 

 

 

Ostavite komentar

Ucesnik

Stiglo je 100 domacih a ne 10 radova i 750 inostranih.

26.12.2022 21:46