Priče > Društvo

Uvek ću STATI NA MESTO ZA INVALIDE... Status jedne Beograđanke izazvao OLUJU NA MREŽAMA

Majka troje dece pravda se činjenicom da nema mesta za parkiranje - za porodicu

Izvor: K1info

23/12/2022 > 07:35

podeli vest:

Uvek ću STATI NA MESTO ZA INVALIDE... Status jedne Beograđanke izazvao OLUJU NA MREŽAMA
Foto: Pixabay.com/screenshot instagram


Tema o bahatom parkiranju u tržnim centrima, na mestima za invalide, koju je pre nekoliko nedelja pokrenuo portal K1info izaziva sve više pažnje, ali i sukoba mišljenja na društvenim mrežama.

Juče je objavljen novi snimak iz jednog beogradskog tržnog centra,  automobila koji je nepropisno parkiran na mestu namenjenom osobama sa invaliditetom.

Na fotografiji se  vidi se da autobobil kojem su "kandžom" blokuirani točkovi, na šoferki je poruka "Tvoj auto je zauzeo parking mesto osobi sa invaliditetom", a vozač koji se nepropisno parkirao moraće da zatraže pomoć zaposlenih kako bi mogli da napuste tržni centar.

U vezi sa scenom koja je juče obišla društvene mreže, mnogi su odlučili da se izjasne javno. Jedna korisnica Instagrama iizazvala je veliku buru jer je dala podršku nepropisno parkiranom vozaču.

- Kao što postoje mesta za osobe sa invaliditetom, treba da postoje i mesta za porodicu s decom. Na 100 mesta za invalide ima pet mesta za porodicu. Tako da se ja apsolutno ne slažem sa ovim i uvek ću stati na mesto za invalide kada dođem sa troje dece, dvoja kolica i 5.000 stvari koje nosim za decu - piše na njenom profilu.

Foto: screenshot

 

S obzorom na ogroman broj komentara, koji su bili priličnoi negativni, nedugo potom korisnica se ogaslia još jednim storijem, sa pojašnjenjem svog stava.

- Oglasiću se još jednom ovde. Uopšte mi nije bila namera da nipodaštavam bilo koju osobu sa invaliditetom. Jedina poenta je bila to da mi zaista nije jasno zašto ne postoje mesta za porodicu. U nekim garažama postoje, ali npr. 50 mesta za invalide, a tri za porodicu. A u većini garaža ili javnih parkinga ne postoji - piše u novom storiju.

Foto: screenshot

 

Ona dodaje i da nije vozač, te da se ne parkira na mesta za osobe sa invaliditetom.

 

 

 

Ostavite komentar