Priče > Čuvarkuća

POZNATA TURISTIČKA AGENCIJA prezadužena: Da li će PUTNICI biti OBEŠTEĆENI?

Rok zastarevanja za ova potraživanja je tri godine

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

03/01/2024 > 20:57

podeli vest:

POZNATA TURISTIČKA AGENCIJA prezadužena: Da li će PUTNICI biti OBEŠTEĆENI?
Foto: Freepik.com


Direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da je polisa turističke agencije "Barcino turs" za koju je danas proglašena insolventnost 250.000 evra, a da je šteta prema putnicima koji nisu mogli da ostvare svoje aranžmane oko 150.000 evra, tako da će svi najverovatnije biti obeštećeni.

Seničić je za Tanjug rekao da Barcino nije član YUTA, kao i da on nije oštećeni korisnik, pa da tako ima samo saznanja iz javnosti o tome da je osiguravajuća kuća "Milenijum osiguranje" obavestila sva oštećena lica - putnike, da je u skladu sa Dopisom Ministarstva turizma i omladine Srbije danas proglašena insolventnost Barcina, i pozvala sve oštećene putnike da se jave.

- S obzirom da Barcino nije član YUTA nemamo nikakve nadležnosti, ali prema mojim saznanjima polisa Barcina je 250.000 evra, a šteta je oko 150.000 evra. Imajući to u vidu, ne bi trebalo da bude problema sa obeštećenjima - rekao je Seničić.

Rok zastarevanja za ova potraživanja je tri godine, dodao je, ali s obzirom na to da je polisa turističke agencije veća od same štete, ne postoje velike prepreke da putnicima sve bude isplaćeno, ukoliko, naravno podnesu potrebna dokumenta i zahtev.

Ostavite komentar