Priče > Čuvarkuća

Ne kupuje robu od NELEGALNIH PRODAVACA, da ne bi bili PREVARENI: Veletržnica Beograd apelovala na potrošače

Takvoj robi se uglavnom ne zna poreklo, a nije redak ni slučaj da manipulišu na baždarenju vage, pa kupci na kraju budu oštećeni

Izvor: K1info/Tanjug

29/09/2023 > 14:22

podeli vest:

Ne kupuje robu od NELEGALNIH PRODAVACA, da ne bi bili PREVARENI: Veletržnica Beograd apelovala na potrošače
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner


Veletržnica Beograd apeluje na sve kupce da ne kupuju povrće za zimnicu od nelegalnih prodavaca koji robu prodaju ispred ili u blizini Veletržnice Beograd, saopštilo je danas to preduzeće.

Kako se navodi, takvoj robi se uglavnom ne zna poreklo, a takođe nije redak slučaj da nelegalni prodavci manipulišu i na baždarenju vage, pa kupci na kraju budu oštećeni.

Veletržnica Beograd podseća da ju je Grad Beograd osnovao upravo kao mesto koje građanima pruža najveću sigurnost u pogledu kvaliteta i porekla proizvoda koji su namenjeni za ljudsku upotrebu.

Nelegalna prodaja na ovaj način proizvodi izrazito veliki rizik od saobraćajnih nezgoda, pošto se odvija na samoj saobraćajnici koja je opterećena saobraćajem i na kojoj se vozila kreću velikom brzinom.

Ovakva prodaja, pre svega, predstavlja i rizik za same kupce koji se odluče na ovakav vid kupovine, ističe se u saopštenju. Kako navode, osim navedenih posledica, nelegalna trgovina van zakonskih tokova narušava i poslovanje legalnih proizvođača i trgovaca, kao i funkcionisanja tržišne ekonomije.

Veletržnica Beograd podseća da već godinama ulaže velike napore u saradnji sa komunalnom policijom na suzbijanju nelegalne prodaje. Kupovinom na Veletržnici osigurava se bezbednost i kvalitet kupljenih proizvoda, ne remeteći saobraćaj i javni red, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar