Priče > Čuvarkuća

IKEA nastavlja POVLAČENJE OGLEDALA: Fiksatori se lome i iznenada PADAJU SA ZIDA

U januaru je IKEA povukla određena ogledala, ali su nakon dodatnih provera otkrili da su neispravni fiksatori u proizvodnji duži period

Izvor: K1info/Tanjug

13/09/2023 > 12:19

podeli vest:

IKEA nastavlja POVLAČENJE OGLEDALA: Fiksatori se lome i iznenada PADAJU SA ZIDA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Ikea nastavlja da povlači pojedina Leftan ogledala radi popravke, zbog fiksatora za zid koji se lome, saopštila je danas ta kompanija.

Kupcima koji imaju ova ogledala poručeno je da prestanu da ih koriste i da besplatno naruče zamenske fiksatore za zid.

Kako se navodi u saopštenju, IKEA razvija svoje proizvode koristeći rigorozni program procene rizika i testiranja, kako bi se uverila da proizvodi ispunjavaju sve važeće zakone i standarde na tržištima na kojima se prodaju. Uprkos tome, primetili su da se neki fiksatori kojima se LETTAN ogledalo kači na zid lome. To je dovelo do toga da neka ogledala iznenada padnu.

U januaru 2023. godine IKEA je povukla određena LETTAN ogledala radi popravke zbog fiksatora za zid koji se lome. Nakon daljih detaljnih istraživanja, kao i dodatnih provera sa dobavljačima, otkrili su da su neispravni fiksatori za zid u proizvodnji duži vremenski period od onoga što je ranije bilo poznato IKEA.

- Kako je bezbednost naših kupaca naš glavni prioritet, IKEA je odlučila da proširi povlačenje radi popravke kao meru predostrožnosti - saopšteno je.

Ogledala koja se povlače radi popravke sada uključuju:

* sva LETTAN ogledala s oznakom datuma do i zaključno s 2105 (GGNN)

* LETTAN ogledala s dobavljačkim brojem 21944, oznakom datuma do i zaključno s 2325 (GGNN)

Oznaka datuma i dobavljački broj se nalaze sa zadnje strane LETTAN ogledala.

 

Ostavite komentar