Priče > Biznis

ŠALJIVA kriptovaluta doživela OGROMAN RAST nakon brojnih OTPUŠTANJA u Twitter-u

Kompanija za e-vozila Tesla počela je da prihvata dodžkoin kao sredstvo plaćanja početkom ove godine, kao i Maskov novopečeni brend parfema

Izvor: K1info/telegraf.rs

30/10/2022 > 15:29

podeli vest:

ŠALJIVA kriptovaluta doživela OGROMAN RAST nakon brojnih OTPUŠTANJA u Twitter-u
Foto: Shutterstock


Omiljena kriptovaluta Ilona Maska, dodžkoin ili poznatija kao šaljiva kriptovaluta, doživela je rast od čak 70 odsto odkako je najbogatiji čovek sveta kupio Twitter i podelio otkaze rukovodiocima ove društvene mreže!

Ova kriptovaluta je njegova možda i omiljena, pa ne čudi što je njegova kompanija za e-vozila Tesla počela je da prihvata dodžkoin kao sredstvo plaćanja početkom ove godine, a i Maskov novopečeni brend parfema takođe možete kupiti ovom kriptovalutom.

Naime, u javnosti poznata kao "šaljiva", ova kriptovaluta je doživela rast od čak 70 procenata u subotu. Poznato je da je Mask glasni zagovornik kripto novca, pa se kupovina Twittera, vredna 44 milijarde dolara, takođe odrazila i na uspon bitkoina.

Kripto berza Binance, koja je uložila 500 miliona dolara u Maskovu kupovinu Tvitera, saopštila je da razmišlja o strategijama pomoću kojih bi blokčejn i kripto pomogli Twitteru.

Twiter je, inače, počeo da istražuje načine na koje bi ugradio blokčejn tehnologiju još kada je bio "pod palicom" suosnivača i bivšeg izvršnog direktora Džeka Dorsija, koji je takođe zagovornik bitkoina.

Otpustio rukovodstvo Twitter-a

Mnogo je epiteta koji prate Ilona Maska, od "najbogatija osoba na svetu" do "osnivač i prvi čovek Tesle", a odnedavno - Amerikanac je i vlasnik Twittera.

Već prvog dana se pisalo o prvim otkazima u kompaniji, a najavljeno je još.

Prema izveštavanju Rojtersa, Mask je otpustio najviše rukovodioce u nastojanju da izbegne velike otpremnine, dok je "zakazao" i druga otpuštanja za subotu, kako bi izbegao donacije za akcije koje dospevaju 1. novembra.

Milijarder je u četvrtak otpustio izvršnog direktora Paraga Agravala, zatim glavnog finansijskog direktora Neda Segala i šeficu za pravne poslove Vidžaju Gade.

Podseća se i da ih je Mask optužio za dovođenje njega i investitora u zabludu, u vezi sa brojem lažnih naloga na platformi. Prema podacima istraživačke firme Equilar, otpušteni rukovodioci će dobiti isplatu (separation payouts) u ukupnom iznosu od oko 122 miliona dolara.

 

The Information je izvestio da je Mask, zapravo, otpustio četiri glavna rukovodioca Tvitera.

Oni su priču objavili pozivajući se na neidentifikovane izvore koji su upoznati sa ovim pitanjem.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar