Priče > Biznis

VINSKA vizija otvorenog BALKANA, kao budućnost turizma

Ministarka Tatjana Matić predstavila Vinske puteve Otvorenog Balkana, uoči 6. Globalne konferencije u Italiji

Izvor: K1info/Tanjug

21/09/2022 > 15:32

podeli vest:

VINSKA vizija otvorenog BALKANA, kao budućnost turizma
Foto: Pixabay.com


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić danas je predstavila Vinsku viziju Otvorenog Balkana generalnom sekretaru Svetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabu Pololikašviliju, uoči 6. Globalne konferencije u italijanskom gradu Albi.

- Prepoznajući vinske rute kao budućnost turizma, projekat Vinski putevi Otvorenog Balkana pomoći će Albaniji, Severnoj Makedoniji i Srbiji da dodatno razviju svoje vinogradarsko-vinske sektore i zajednički pozicioniraju region Zapadnog Balkana na evropskoj i svetskoj vinskoj turističkoj mapi kao nezaobilazne destinacije. Zato bi podrška Svetske turističke organizacije bila od velike važnosti za razvoj ovog regionalnog projekta - poručila je ministarka.

Foto: Pexls.com

 

Pololikašvili je pozdravio pokretanje inicijative "Vinski putevi Otvorenog Balkana“ i istakao važnost gastronomije, kulturnog turizma, ruralnog turizma, telekomunikacija u turizmu, reke Dunav, kao i uključivanje više zemalja u inicijativu.

On je naglasio značaj obrazovanja u turizmu i pozvao Srbiju da se priključi onlajn platformi UNWTO akademije koja podstiče konkurentnost u turističkom sektoru i pomaže radnoj snazi globalne industrije da lakše pristupi lokalnim i međunarodnim mogućnostima zapošljavanja.

 

 

Ostavite komentar