Priče > Biznis

Upala mu KAŠIKA U MED: Vlasnik LUKSUZNOG BRENDA želi da USVOJI RADNIKA i ostavi mu bogatstvo

Najveći pojedinačni akcionar čuvene luksuzne modne kuće, vredne 11,2 milijarde dolara, nema ni partnera ni decu

Izvor: K1info/telegraf.rs

25/12/2023 > 07:17

podeli vest:

Upala mu KAŠIKA U MED: Vlasnik LUKSUZNOG BRENDA želi da USVOJI RADNIKA i ostavi mu bogatstvo
Foto: Unsplash.com


Nikolas Pueš, osamdesetogodišnji Francuz i naslednik brenda Hermes, odlučio je da ostavi svoje bogatstvo jednom svom zaposlenom.

Naime, najveći pojedinačni akcionar čuvene luksuzne modne kuće, vredne 11,2 milijarde dolara, nema ni partnera ni decu, a njegov marokanski baštovan (41) mu je, po svemu sudeći, najbliža osoba.

Pueš, koji je potomak pete generacije Tijerija Ermea, osnivača luksuznog modnog brenda, smatra svog baštovana "svojim detetom" i, kako piše Luxlife.rs, želi da usvoji odraslog čoveka.

Inače, vest o ovome su preneli svi svetski mediji, uključujući CNN, Guardian...

- Usvajanje odraslog čoveka nije lako, ali je moguće - objasnio je Filip Kanel, poreski advokat iz Lozane, i dodao:

- Prema ugovoru o nasleđivanju, usvojeno dete bi trebalo da dobije 50 odsto imanja, dok bi drugih 50 odsto išlo fondaciji. Ugovor o nasleđivanju u Švajcarskoj je način da se reši vaše nasleđivanje, ne testament, već ugovor koji potpisujete sa drugim naslednicima.

Marokanac koji je prvobitno radio kao baštovan za francuskog milijardera, kasnije je postao njegov pomoćnik i na kraju menadžer njegovih rezidencija. Za razliku od svog poslodavca, baštovan ima suprugu koja je iz Španije i bavi se kuvanjem, kao i dvoje dece, koji su "kao porodica" osamdesetogodišnjaku, navodi se.

Iako nema krvne veze sa četvoročlanom porodicom, Pueš ih smatra svojim potomstvom i odlučio je da pokrene postupak usvajanja u Valaisu, prema informacijama ženevskog žurnala.

Postupak je u toku i nakon što se završi, Marokanac će postati zakoniti sin i naslednik sa pristupom barem polovini masivnog bogatstva Nikolasa Pueša. Inače, iako sve ovo zvuči darežljivo, u konfliktu je sa Puešovim prethodnom obećanjem da će novac donirati fondaciji za javni interes sa sedištem u Ženevi, koju je osnovao.

Umesto ogromnog bogatstva koje je obećao, fondacija Isocrates je dobila "samo ručno napisanu belešku", gde su iskazane njegove nove želje za nasleđivanjem.

- Na osnovu informacija fondacije, ovaj iznenadni i jednostrani raskid ugovora o nasleđivanju čini se ništavim i neosnovanim - izjavio je Nikolas Borsinger, generalni sekretar Isocrates za list Tribune de Genève.

Pueš, jedan od najbogatijih ljudi u Švajcarskoj, živi u luksuznoj vili u La Fouliju, opštini sa 66 stanovnika. U međuvremenu, dok pravni postupci traju, njegov zaposleni je već postao bogatiji za dve vile, jednu na obali Ženevskog jezera i drugu u Marakešu, a obe su vredne najmanje 5 miliona dolara.

Ostavite komentar