Priče > Biznis

Zatvara se INDUSTRIJA MESA u Sremskoj Mitrovici: MITROS obavestio radnike o OBUSTAVI PROIZVODNJE

Dodaju da će konkretne odluke o prekidu proizvodnje i rokovi biti utvrđeni naknadno

Izvor: K1info/021.rs

26/09/2023 > 16:25

podeli vest:

Zatvara se INDUSTRIJA MESA u Sremskoj Mitrovici: MITROS obavestio radnike o OBUSTAVI PROIZVODNJE
Foto: Shutterstock


Kompanija Gierlinger Holding GmbH, vlasnik sremskomitrovačke industrije mesa Mitros, donela je odluku da obustavi proizvodnju u toj fabrici.

- Na osnovu detaljne analize poslovanja, vlasnici i uprava privrednog društva bili su primorani da donesu tešku odluku o obustavi proizvodnje u privrednom društvu Mitros Fleischwaren DOO“ u Sremskoj Mitrovici. Iz razloga transparentnosti i pravičnosti prema zaposlenima, poslodavac je odlučio da obavesti zaposlene o predmetnoj odluci u najranijoj fazi - navodi se u saopštenju Mitrosa.

Dodaju da će konkretne odluke o prekidu proizvodnje i rokovi biti utvrđeni naknadno, piše portal 021.rs.

- Razumemo da je javnost zainteresovana za dešavanja u privrednom društvu Mitros, ali molimo za strpljenje i razumevanje situacije u kojoj se nalazimo. U ovom trenutku, primarni interes poslodavca je da se proces odvija u skladu sa zakonom i da se prava radnika u potpunosti ostvare - navodi predstavništvo austrijske firme.

Mitros u Srbiji posluje od 2016. godine. Svečanom otvaranju fabrike prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je podsetio da ova firma dobila finansijsku pomoć Vlade Srbije u iznosu od 5,8 miliona evra u vidu subvencija za zapošljavanje.

 

Ostavite komentar