Priče > Biznis

MINISTARKA najavila novu INVESTICIJU iz Kine: Srbija je PREPOZNALA BUDUĆNOST, zato i ULAŽU u nas

Na sajmu će biti prikazani planovi za investicije za projekat Expo 2027. koji će se održati u Srbiji

Izvor: K1info/Tanjug

07/09/2023 > 23:01

podeli vest:

MINISTARKA najavila novu INVESTICIJU iz Kine: Srbija je PREPOZNALA BUDUĆNOST, zato i ULAŽU u nas
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Srbija će na 23.medjunarodnom sajmu investicija i trgovine CIFIT 2023. koji se od 8.do 11. septembra održava u kineskom gradu Sjamenu, prikazati međunarodnoj zajednici neke od ključnih projekata koji treba da ukažu na budući razvoj Srbije, rekla je danas ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović. 

Ona je novinarima u Sjamenu kazala da će na CIFITU biti prikazani planovi za investicije za projekat Expo koji će biti organizovan u Srbiji 2027. kao i projekat izgradnje BIO4 Kampus u Beogradu. 

- Otvaramo sada put i za investicije iz privatnog sektora direktno u nauku i očekuje nas potpisivanje ugovora o donaciji jedne kineske kompanije Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo  za dalji razvoj Centra za sekvenciranje genoma i bioinformatiku - kazala je Begović. 

Prema njenim rečima, ovakvi projekti pokazuju da Srbija stalno radi na nadgradnji projekata koji su interesantni stranim investitorima. 

To su kako je objasnila, projekti ulaganja u infrastrukturu koja je u vezi sa naukom, naučnim istraživanjima, tehnološkim razvojem i inovacijama.

- Pokušavamo da izgradimo Srbiju kao zemlju inovacija koja je prepoznala budućnost i šta je važno za budući razvoj naše zemlje  - kazala je Begović i naglasila da će Srbija nastaviti da ulaže u nauku i inovacije i nove tehnologije. 
 

Ostavite komentar