Priče > Biznis

NASTAVAK SARADNJE: Produžen ugovor BOKSERSKOG SAVEZA SRBIJE, Telekoma-MTS i ARENE

Televizija Arena prenosiće mečeve novog takmičenja Open Balkan lige, zatim Bokserske lige Srbije, Regionalne lige i svih turnira koje org

Izvor: K1info/Tanjug

07/09/2023 > 14:28

podeli vest:

NASTAVAK SARADNJE: Produžen ugovor BOKSERSKOG SAVEZA SRBIJE, Telekoma-MTS i ARENE
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs


Bokserski savez Srbije (BSS), Telekom Srbija-MTS i medijska kuća Arena Channels Group produžili su danas ugovor o saradnji na osnovu kojeg će MTS petu godinu zaredom biti generalni sponzor Saveza, a Arena nosilac prava na TV prenose.

Televizija Arena prenosiće mečeve novog takmičenja Open Balkan lige, zatim  Bokserske lige Srbije, Regionalne lige i svih turnira koje organizuje Bokserski savez Srbije.

Ugovor o saradnji potpisali su predsednik BSS Nenad Borovčanin, generalni direktor Telekom Srbija-MTS Vladimir Lučić i direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić.

Borovčanin se zahvalio na poverenju, koje obavezuje da se  rezultatski opravda i posebno naglasio podršku države i predsednika Aleksandra Vučića, koji je prvi pružio podršku kada je, kako je naveo, boks bio u blatu.

- Biti sa najjačima znači da i mi moramo da budemo u samom vrhu. Telekom i Arena nam daju podršku da imamo sva ova takmičenja bez kojih nema uslova ni da se revitalizuju naše sale i naši bokseri imaju iste uslove kao njihovi protivnici. Za dobar napredak potrebna su kvalitetna takmičenja i prateći ono što su pametni započeli i mi smo u boksu napravili Open Balkan kup, koji će se održavati jednom mesečno, na kojem će sem takmičara iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije, moći da učestvuju i svi drugi. "Prvi kup je u nedelju u Smederevu, u okviru Smedervske jeseni, tu su sa nama i prijatelji iz BK Kumanovo, a posle toga ćemo imati mečeve u Kumanovu, Ohridu, Tirani, Zrenjaninu, Šapcu" - dodao je prvi čovek BSS.

Regionalna liga, treća po redu, počinje krajem oktobra, tu je Bokserska liga Srbija i ono što je za nas posebno važno, naredne godine u Beogradu Evropsko prvenstvo za muškarce i žene, kvalifikacije za OI i naravno Igre u Parizu, gde već imamo dve norme, a verujem da ćemo imati i više, poručio je Borovčanin.

Direktor Telekom rekao je da su ponosni na poslovanje Arene, koja je najjača medijska kuća u ovom delu Eveope, prisutna u četiri miliona domaćinstava.

- Sportski kanali su  praktično najvredniji deo naše ponude i nije nam bio cilj samo da budemo najgledaniji, nego da promovišemo domaći sport. Bez sposobnih ljudi ne bi bilo ništa, zato se zahvaljujeno rukovodstvu BSS i čestitamo što ste među prvima organizovali takmičenja, kao na Open Balkanu, jer smo nagledaniji u Sevrenoj Makedoniji i to nam mnogo znači - istakao je Lučić.

Direktor Arene Žugić istakao je da je saraadnja sa savezima u borulačkim sportovima ju ekspanziji, da je sve veći broj medalja i dacse na taj način promovišu i domaći sport i zemlja.

- Saradnja sa boksom ulazi ušestu godinu, na  početku boks je bio "na aparatima", bili smo daleko od medalja, a sad smo došli u piziciju da razmišljamo koliko ćemo medalja uzeti na nekom takmičenju, zasijale su medalje i na Svetskim i Evropskim takničenjima, pune se sale, a boks je izuzetno važan i u formiranju sportskih i životnih navika naših mladih sportista - rekao je Žugić.

Predsednik BK Kumanovo Kristijan Andrejevski zahvalio se na pozivu da učeatvuju na Balkan open kupu.

- Hvala priateljima koji su nas pozvali, biće nam čast da se takmičimo, da budemo domaćini u oktobru i potrudićemo se da napravimo što konkurentiji tim - poručio je Andrejevski.
 

Ostavite komentar