Priče > Biznis

Mask korak bliže RASKIDU UGOVORA O KUPOVINI Twittera

Mask je odustao od kupovine Twittera u julu navodeći da ga je kompanija obmanula u vezi sa brojem spam naloga

Autor: tanjug.rs

31/08/2022 > 15:09

podeli vest:

Mask korak bliže RASKIDU UGOVORA O KUPOVINI Twittera
Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong


Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask poslao je dodatno pismo o raskidu ugovora kompaniji Twitter, nakon što je na sud pozvao uzbunjivača koji je tražio dokumente o tome kako kompanija proverava spam naloge na svojoj mreži, prenosi Tanjug.

Mask je odustao od ponude od 44 milijarde dolara za društvenu mrežu u julu navodeći da je kompanija obmanula njega i regulatore u vezi sa pravim brojem neželjenih ili bot naloga na platformi za mikroblogovanje, prenosi Rojters.

Prema sudskom podnesku u ponedeljak, Mask je tražio informacije od uzbunjivača i bivšeg šefa obezbeđenja Twitter-a Pejtera Zatka uglavnom o načinu na koji sajt za mikroblogove meri neželjeni nalog. 

Zatko, čuveni haker poznat kao "Mudge" kojeg je angažovao Twitter, rekao je u svojoj žalbi koja je postala javna prošle nedelje da je kompanija lažno tvrdila da ima solidan bezbednosni plan i da da je prioritet povećanju broja korisnika u smanjenju neopoželjne pošte.

Maskov pravni tim je nakon objave žalbe, izneo navode o određenim činjenicama koje su bile poznate na Twitter-u pre 8. jula, ali im nisu otkriveni. To je, između ostalog, dodatan razlog za okončanje ugovora.

Foto: Pexels.com

 

Sudski poziv Zatku stigao je uoči petodnevnog suđenja u Delaveru koje će početi 17. oktobra.

Dok Mask želi da raskine ugovor, društvena mreža traži od kancelarke Kathalin Mekormik iz Kancelarijskog suda u Delaveru da mu naredi da obavi dogovorenu kupovinu za 54,20 dolara po akciji.

U međuvremenu dostavljeno je dodatno obaveštenje o raskidu od 29. avgusta u slučaju da se utvrdi da je obaveštenje od 8. jula iz bilo kog razloga nevažeće, a prema zvanično podnetoj dokumentaciji Maska u utorak.

Akcije Twitter-a su pale za 2,5 odsto na 39,02 dolara.

Ostavite komentar