Priče > Biznis

NEVEROVATAN slučaj u Sloveniji, komunalno od 1. oktobra NEĆE DA ISPORUČUJE GAS, građanima poručili: SNAĐITE SE

Javno komunalno preduzeće Velenja saopštilo je da im prodaja gasa u maloprodaji ne donosi profit

Autor: Tanjug

25/08/2022 > 13:43

podeli vest:

NEVEROVATAN slučaj u Sloveniji, komunalno od 1. oktobra NEĆE DA ISPORUČUJE GAS, građanima poručili: SNAĐITE SE
Foto: Freepik.com


Javno komunalno preduzeće opštine Velenje prestaće da snabdeva prirodnim gasom krajnje korisnike 1. oktobra, što je, kako javlja agencija STA, prvi takav slučaj u Sloveniji od izbijanja energetske krize izazvane ratom u Ukrajini.

- Bez obzira na nekoliko javnih poziva, nijedan distributer gasa nam nije poslao ponudu što bi nam omogućilo da nastavimo snabdevanje krajnjih korisnika gasom posle 1. oktobra - navodi se u saopštenju Komunalnog preduzeća Velenje.

Drugi razlog za odustajanje od maloprodajnog tržišta prirodnog gasa je analiza poslovanja kompanije i očekivani trendovi u svetskoj energetskoj krizi, dodaje se u saopštenju.

Građanima namenski broj telefona ili nek zovu Agenciju za energetiku 

Iz tog preduzeća su poručili da će pomoći svojim kupcima da pređu kod drugih potencijalnih dobavljača kako bi osigurali nesmetano snabdevanje prirodnim gasom, za šta će na raspolaganje staviti namenski broj telefona.

Klijentima je preporučeno i da posete veb stranicu Agencije za energetiku kako bi se informisali o proceduri promene provajdera ili dobili informacije o ceni snabdevanja prirodnim gasom.

 

Ostavite komentar