Priče > Biznis

A šta ako stvarno OSVOJITE LOTO? Nije sve tako BAJNO - jedni problemi NESTAJU, ali drugi NASTAJU

Stručnjak ima pravni savet za sve kojima se život menja preko noći

Izvor: K1info/telegraf.rs

23/05/2023 > 20:41

podeli vest:

A šta ako stvarno OSVOJITE LOTO? Nije sve tako BAJNO - jedni problemi NESTAJU, ali drugi NASTAJU
Foto: Freepik.com


Srećnicima koji na lutriji osvoje veliki dobitak, život se promeni preko noći, ali ih čekaju i teške odluke koje možda ne mogu da reše. Ekspert može da im pomogne kako da prođu kroz lavirint poreskih obaveza i drugih teškoća.

Za većinu ljudi, lutrija je statistički gledano, loša opklada, ali čak i dobitnici veliki nagrada mogu da se suoče sa finansijskim komplikacijama i poreskim obavezama koje mnogi ne znaju da reše.

Pravnik Kurt Panouses nudi savet onima koji iznenada dobiju bogatstvo, kako da najbolji način iskoriste svoj dobitak.

Prvo, kako kaže, pošto osvoje na lutriji, većina dobitnika nađe se pred velikom odlukom jer treba da izaberu jednu od dve opcije.

Ili da uzmu svoj novac odjednom, što Panouses savetuje ili da u narednih 30 godina dobijaju godišnju isplatu, prenosi Mirror.

On veruje da će se poreski sistem verovatno promeniti u naredne tri decenije i da bi stope mogle da porastu. Ako bi klijent uzeo sumu odjednom, sada bi platio porez po stopi od 37 procenata i izbegao moguć rast poreskih stopa u budućnosti.

- To je i razlog zašto će mnogi podići ukupnu sumu i završiti sa tim - kaže on i dodaje da finansijske odluke mogu biti izazovne, jer ljudi razmišljaju o tome šta sve mogu da urade sa tim novcem.

Foto: Pixabay.com

 

Svi njihovi problemi nestaju sa tiketom od šest cifara i onda više ne razmišljaju racionalno.

- Teško je. Ali u isto vreme, lako im je. Probude se jednog jutra i shvate da ne moraju ništa da rade. To je dobar osećaj - rekao je ovaj pravnik.

Takođe naglašava značaj planiranja upravljanja imovinom. Ako dobitnik ne potroši sav dobtini novac tokom života, preostala suma mogla bi da bude predmet poreza na imovinu.

Da bi se to izbeglo, on predlaže da dobitnik za života uspostavi fond za raspodelu nagrade među članovima porodice.

Iako će rođaci plaćati svoj deo poreza na dohodak, ukupni porez na imovinu biće smanjen.

Na kraju krajeva, uprkos finansijskim komplikacijama, dobitak na lutriji može pružiti osećaj slobode i sposobnosti za rešavanje važnih slučajeva.

Međutim, za većinu ljudi, igranje lutrije je statistički loša opklada i ključno je razumeti poreske obaveze na zaradu od kockanja, čak i od manjih dobitaka, zaključuje se u tekstu.

 

Ostavite komentar