Priče > Biznis

Uspešan prvi LET sačekali VODENIM TOPOVIMA: Priređen SVEČANI DOČEK za avion Air Serbia u Čikagu

Prvi let do Čikaga je uspešno realizovan, a putnici će imati priliku da na ovoj relaciji lete dva puta nedeljno, sredom i subotom

Izvor: K1info/Tanjug

17/05/2023 > 22:48

podeli vest:

Uspešan prvi LET sačekali VODENIM TOPOVIMA: Priređen SVEČANI DOČEK za avion Air Serbia u Čikagu
Foto: TANJUG/ Julija Bakić


 Avion nacionalne kompanije Air Serbia koji je jutros rano poleteo iz Beograda, sleteo je u Čikago, na Međunarodni aerodrom O'Hare, gde je dočekan vodenim topovima. 

Avion koji nosi naziv "Nikola Tesla" sleteo je na Terminal 5, koji je zvanično otvoren u januaru ove godine.

U čast prvog leta, na samom aerodromu, priređen je i svečani doček. 

Dobrodošlicu putnicima i kompaniji Air Serbia, u ime graodnačelnika Čikaga Brendona Džonsona i cele vazduhoplovne avijacije, poželela je komesarka čikaškog Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Dzejmi Ri.

- Radujemo se dugom i trajnom partnerstvu, ali i tome što Čikago ponovo povezujemo sa jednim od najstarijih evropskih gradova. Tehnički, ovo je obnova starog leta, koji je poslednji put realizovan na današnji dan, 17.vmaja 1992.godine. U tu čast, ova dva leta nosiće iste oznake, kao i nekadašnji letovi - istakla je komesarka Ri.

Navela je da će putnici koji dolaze iz Srbije imati na raspolaganju veliki broj opcija ka mnogim destinacijama sa aerodroma O'Hare.

Generalni direktor Air Serbia Jirži Marek poručio je da su sa ovim letom Beograd, Srbija i Zapadni Balkan mnogo bliži.

- Došli smo danas iz Beograda za 9 sati i 53 minuta, što je neverovatno kratko vreme. Danas su sa nama bili putnici koji su leteli tim poslednjim letom pre 31 godine, s druge strane bili su i putnici koji tada nisu ni bili rođeni. Ovde smo zbog svih vas, naša vrata su vam uvek otvorena, dobrodosli - poručio je generalni direktor Air Serbia.

Dočeku su prisustvovali i regionalni direktor Air Serbia za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ambasador Srbije u SAD-u Marko Đurić.

Prvi let do Čikaga je uspešno realizovan, a putnici će imati priliku da na ovoj relaciji lete dva puta nedeljno, sredom i subotom.

Od 12. juna na raspolaganju će biti i treći polazak, ponedeljkom.

Letovi će se obavljati avionima tipa Erbas A330-200 iz flote širokotrupnih aviona avio - kompanije.

U Čikagu živi više od 350.000 srpskog porekla, ali i veliki broj ljudi sa Zapadnog Balkana, kojima će ova linija olakšati putovanje do Srbije, ali i celog regiona.

 

Ostavite komentar