Priče > Biznis

Nije stan, nego - SOBA NA DAN: Novi hit za IZDAVANJE u Srbiji, a cena je - PRIČA ZA SEBE

Posle turbulentnog perioda u svetu nekretnina, inflacije i sveopšte krize, dobar, a povoljan stan je kao igla u plastu sena

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/03/2023 > 19:57

podeli vest:

Nije stan, nego - SOBA NA DAN: Novi hit za IZDAVANJE u Srbiji, a cena je - PRIČA ZA SEBE
Foto: Pixabay.com


U oglasima za izdavanje stanova u Srbiji, a posebno u Beogradu koji prednjači po cenama, pažnju privlači jedan, veoma specifičan.

Naime, naviknuti smo da viđamo oglase u kojima se izdaje stan na dan, i to više nije trend, već ustaljena praksa. Stanodavci tu imaju mnogo prednosti: od lakog održavanja do brze i unosne naplate. Naravno, pod uslovom da su klijenti pristojni, ali - to je rizik koji prati i svaki drugi biznis.

Posle ekspanzije izdavanja stanova na dan, u našoj prestonici je pokrenut novi trend: izdavanje sobe na dan. Pritom, prosečna cena za centar i okolinu je dvadesetak evra, koliko je nekada koštao ceo stan.

Do pre nekoliko godina (pre 2019), u centru Beograda solidan stan se izdavao po ceni od 20-25 evra na dan, dok su se luksuzne varijante izdavale za 40-50 evra, pa naviše.

Posle turbulentnog perioda u svetu nekretnina, inflacije i sveopšte krize, dobar, a povoljan stan je kao igla u plastu sena. Maltene je nemoguće pronaći ga.

Na osnovu informacija iz oglasa, soba o kojoj pišemo ima svega 10 kvadrata, nalazi se u prometnoj gradskoj ulici, na opštini Savski venac, i kako piše - izdaje se samo nepušačima.

Osim toga, piše da se soba izdaje "isključivo ženskim osobama, na dan ili nekoliko dana". Kao benefit, navodi se blizina medicinskih ustanova i centra grada.

 

 

 

Ostavite komentar