Priče > Biznis

Vučić o propasti SVB banke: GRAĐANI MOGU DA BUDU SIGURNI u banke koje rade uz dozvolu NBS

Srbija će voditi računa da ne dođe do sličnih problema, rekao je predsednik

Izvor: K1info/Tanjug

13/03/2023 > 14:25

podeli vest:

Vučić o propasti SVB banke: GRAĐANI MOGU DA BUDU SIGURNI u banke koje rade uz dozvolu NBS
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da banke u Srbiji sprovode striknu superviziju i da građani mogu da budu sigurni u banke koje rade uz dozvolu Narodne banke Srbije.

Vučić je to rekao nakon početka radova na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima, a na pitanje kakva je situacija sa bankama u Srbiji nakon propasti banke u SAD i dodao da će Srbija voditi računa da ne bude problema.

 

- Očigledno je šta se tu dogodilo, oni su jedna od ključnih banaka za startapove i davali su fiksne kamatne stope na velike svote, u turbulentnim vremenima. To je velika kriza ne samo u SAD. Vidim da ministarstvo finansija SAD radi na posvećen i ozbiljan način da ne bude većih problema i posledica, ali problema ima. Vidim i da se Ruši Sunak bavi time da spasava britansku filijalu - rekao je Vučić.

On je pomenuo da se svašta dešava u poslednje vreme, poput najavljenog susreta Si Đinpinga i Vladimira Putina naredne nedelje.

- Ko zna kakva ćemo čuda da vidimo. Mart je. Svakakva čuda se u martu dešavaju, polarizacija je sve veća - rekao je Vučić.

 

 

 

Ostavite komentar