Priče > Biznis

Stiže POKLON iz EU, stanite u red za 200.000 €: Ako imate dobre IDEJE, Sunce će da vas OGREJE

Cilj ovog projekta je da se na inovativan i održiv način obogati turistička ponuda i doprinese ekonomskom osnaživanju lokalnih zajednica

Izvor: K1info/Tanjug

23/01/2023 > 20:31

podeli vest:

Stiže POKLON iz EU, stanite u red za 200.000 €: Ako imate dobre IDEJE, Sunce će da vas OGREJE
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/bs


Za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i kulturnog nasleđa Evropska unija će dodeliti bespovratna sredstva.

Ukupna finansijska podrška iznosiće više od 200.000 evra, od kojih će biti nagrađeno 12 projekata u šest opština i gradova u Srbiji.

Namena ovih projekata je da na inovativan i održiv način obogate turističku ponudu i time doprinesu ekonomsku osnaživanju lokalnih zajednica, navedeno je u saopštenju EU INFO mreže.

Projekti će biti podržani kroz program "EU za kulturno nasleđe i turizam", koji se sprovodi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, a koji upravo ima za cilj razvoj turizma i promociju kulturno-istorijskog nasleđa.

Kulturne institucije, javna preduzeća, udruženja i turističke organizacije su kreatori i nosioci ovih inovativnih projekata koji će se realizovati u Topoli, Negotinu, Donjem Milanovcu, Kladovu, Zaječaru i Golupcu.

Foto: RINA

 

Podrškom kreativnih, održivih, digitalnih i interaktivnih ideja, projekat EU za kulturno nasleđe i turizam nastoji da podigne konkurentnost partnera na lokalu i pomogne im u stvaranju novih turističkih proizvoda.

Konkurs za kreativnu industriju je samo jedan u nizu konkursa koji se sprovode kroz ovaj projekat koji finansiraju Evropska unija i nemačka Vlada, a sprovodi nemačka Organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

 

 

Ostavite komentar