Lifestyle > Zdravlje

Ovih 5 stvari OZBILJNO ŠTETE vašoj koži

Pored umora i nedostatka vode postoji još nekoliko stvari koje ne prijaju vašem tenu

Autor: K1 info/ pixelizam.com

22/09/2022 > 20:59

podeli vest:

Ovih 5 stvari OZBILJNO ŠTETE vašoj koži
Foto: Pixabay.com


Svi znaju da su dehidracija i neispavanost umor glavni neprijatelji zdravoj koži.

Ali, ono na šta retko kad obratimo pažnju su  svakodnevne stvari koje mogu da unište čak i najzdraviju kožu. 

Predstavljamo vam pet svakodnevnih stvari koje će vam sigurno uništiti savršen ten.

Prerađena hrana

Prerađena i brza hrana je neprijatelj vaše kože. Ovakva hrane je danas genetski modifikovana i prepuna natrijuma, šećera i nezdravih masti. Ishrana koja se uveliko zasniva na prerađenoj hrani i jednostavnim ugljikohidratima može negativno uticati na kožu na mnogo načina, uključujući upalne procese i poremećaj ćelija.

Foto: Pixabay.com

 

Pušenje

Pušenje ne čini apsolutno ništa dobro za vašu kožu. U stvari, samo "pomaže" da vam koža izgleda staro i sivo – mnogo pre svog prirodnog starenja.

Prerađeni šećer

Šećer se petlja sa vašim kolagenom u koži, što može smanjiti funkciju regeneracije i ubrzati gubitak elastičnosti. Okrenite se ka prirodnim šećerima poput onih u voću ili, još bolje, orašastom voću koje donosi mnogobrojne benificije vašoj koži.

Foto: Freepik.com

 

Nezaštićeno izlaganje suncu

Solarijum i nezaštićeno izlaganje suncu uzrokuju prerano starenje kože (takođe i rak kože). To je razlog zašto bi trebalo da pazite kada planirate sunčanje – i ne zaboravite da posebno zaštitite vrat i ruke, jer to su dva mesta sa izuzetno osetljivom kožom koja su sklona starenju pre vremena.

Alkohol

Vaša koža ga mrzi. Alkohol dehidrira kožu, što može prouzrokovati vidljivost sićušnih crvenih vena. Za borbu protiv ove pojave: pre svega – umereno sa alkoholom, i u toku i poslije pijanke – pijte mnogo vode.

Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar