Lifestyle > Zdravlje

Da li ste znali da ova boljka POSTOJI? Amerikanka je ALERGIČNA NA GRAVITACIJU

Zbog alergije na gravitaciju, Lyndsi Johnson pada u nesvest 10 puta dnevno i ne može da stoji duže od tri minuta, a da se ne onesvesti

Autor: Zanimljivosti dana.com

02/09/2022 > 17:15

podeli vest:

Da li ste znali da ova boljka POSTOJI? Amerikanka je ALERGIČNA NA GRAVITACIJU
Foto: Unsplash.com


Amerikanka Lyndsi Johnson iz grada Bangora u državi Mejn, kaže da je “alergična na gravitaciju“. Ona pada u nesvest do 10 puta dnevno i ne može da stoji duže od tri minute, a da se ne onesvesti.

Zbog stanja u kom se nalazi mora da ostane u krevetu do 23 sata dnevno, a ustaje samo da bi jela i tuširala se.

Simptomi Lyndsi Džonson počeli su bolom u stomaku i leđima u oktobru 2015.godine. Zdravlje ove 28-godišnjakinje se pogoršalo do te mere da je nekoliko godina povraćala i padala u nesvest više puta svakog dana.

Posle dugogodišnjih poseta lekaru u februaru 2022. godine dijagnostikovan joj je PoTS sindrom, odnosno abnormalno povećanje otkucaja srca koje se javlja posle sedenja ili stajanja. Lindsi ovo stanje naziva "alergijom na gravitaciju".

- Alergična sam na gravitaciju, zvuči ludo, ali je istina. Ne mogu da ustanem duže od tri minute, a da ne osetim nesvesticu, mučninu ili da padnem u nesvest. Osećam se mnogo bolje ako legnem. Ceo dan sam u krevetu i do 23 sata dnevno - kaže Lyndsi koja je nekada radila kao dizel mehaničar u avijaciji. 

Ona dodaje kako nikada nije ni pomislila da će sa 28 godina morati da koristi stolicu za tuširanje i da neće moći da izlazi iz stana. 

 

 

Iako je bila hospitalizovana nekoliko puta poslednjih godina do dijagnoze, lekari su pretpostavljali da su njeni simptomi verovatno posledica anksioznosti.

- Bila sam tako zahvalna lekarima što sam konačno saznala šta nije u redu sa mnom, kako bih mogla da se lečim - rekla je Lyndsi.

Sada je na beta blokatorima, koji su smanjili njenu nesvesticu na samo tri puta dnevno i pomogli joj da ublaži mučninu, ali još uvek ne može mnogo da uradi za sebe i u velikoj meri se oslanja na svog muža Džejmsa (30), koji je njen negovatelj i kome je veoma zahvalna.  

Foto: Unsplash.com

 

Lyndsi kaže da se pomirila s tim koliko je njen život sada drugačiji i nada se da će se iz njihovog stana preseliti u kuću u kojoj će moći više vremena da provodi napolju.

 

Ostavite komentar