Lifestyle > Zdravlje

Psiholog ima TRIK za ZAUSTAVLJANJE NAPADA PANIKE: Potrebno vam je samo OVO iz vaše KUHINJE

Najbolji način da zaustavite napad panike da promenite svoju svest

Autor: K1info/sensa

03/09/2023 > 19:08

podeli vest:

Psiholog ima TRIK za ZAUSTAVLJANJE NAPADA PANIKE: Potrebno vam je samo OVO iz vaše KUHINJE
Foto: Freepik.com


Napadi panike pogađaju milione ljudi; čak i ljudi koji se ne bore sa različitim stanjima mentalnog zdravlja mogu ga doživeti. Simptomi napada panike mogu uključivati znojenje, peckanje u rukama, trnjenje, ubrzan rad srca, drhtanje, osećaj predstojeće propasti i strah od umiranja.

Naravno, ovo niko ne želi da trpi. Zbog toga je Dženifer Anders, psihološkinja sa sedištem u Koloradu koja vodi nalog na Instagramu The.Ankie.Doc, postavila je objavu u kojoj svojim pratiocima pokazuje metod za zaustavljanje napada panike. Video, koji je postavljen prošlog leta, prikupio je 2,7 miliona pregleda i desetine hiljada lajkova ― i danas se deli širom platforme.Svoj savet za mentalno zdravlje Dženifer Anders je i nazvala „trik sa limunom za napad panike“ što on i jeste - ni manje ni više. U videu, ona govori gledaocima da iseku limun na kriške i stave jednu u usta sledeći put kada osete da dolazi napad panike.

- Način na koji ovaj trik za napad panike funkcioniše je da unosi svest u telo i uvodi ga u sadašnji trenutak, tako da je to sredstvo za uzemljenje - objašnjava Dženifer Anders.

Kada sišete limun, usta odmah počinju da se skupljaju i osećate kiselost što nam pomaže da se negativne ponavljajuće mislirazvežu iz mentalne petlje i pomaže telu ali našoj svesti da se povežu sa okruženjem i sadašnjim trenutkom, piše sajt Huffpost.com

Još jedna prednost ovog trika je što ćete verovatno i duboko udahnuti pre nego što stavite krišku limuna u usta.

- I zaista ono što radi jeste da pomaže da odvojite svoj um od misli i unesete svest u fizičko telo, a to je ono što pokušavamo da uradimo kad god smo u napadu panike - rekla je psihološkinja.

Ostavite komentar