Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Koja je EVROPSKA ZEMLJA najbolja? Francuskoj NULA, osmica ITALIJI, a MAKSIMALNIH DESET... Ma, da li je MOGUĆE?

Najbliže pobedi bile su Mađarska i Grčka, ali je prvo mesto ipak zauzela ...

Izvor: K1info/telegraf.rs

01/12/2022 > 17:41

podeli vest:

Koja je EVROPSKA ZEMLJA najbolja? Francuskoj NULA, osmica ITALIJI, a MAKSIMALNIH DESET... Ma, da li je MOGUĆE?
Foto: Unsplash.com


Julijan Galuco, Italijan poreklom iz Kanade koji trenutno živi u Srbiji, ocenjivao je evropske države koje je posetio, a uprkos "opasnoj" konkurenciji najvišu ocenu, za neke potpuno neočekivano, dobila je - Srbija.

On je na svom "TikTok" nalogu podeli utiske o nekolicini zemalja i svakoj dodelio ocenu od 0 do 10, zasnovanu na ličnom iskustvu.

Prvo je ocenio Francusku nulom i odmah prešao na sledeću državu, iako nije obrazložio zbog čega je Francuska dobila najnižu ocenu.

 

@galluzzojulian Only including places I've been - never talk on somewhere you haven't visited before 🤫 #europe #serbia #travel ♬ Missão - Memê no Beat

Austrija je ocenjena ocenom dva - lepo mesto, ali sa jako nepristojnim stanovništvom. Nemačku je okarakterisao kao državu koja je maltene ista kao Austrija, ali ipak malo bolja i dao joj trojku.

- Engleska ima sjajnu internacionalnu hranu i London je prilično kul - rekao je Julijan i dodelio peticu ovoj zemlji.

Švajcarska je lepa zemlja, ali njegova zamerka je što kafa košta 10 evra, stoga je dobila šesticu.

Holandija je kul i zanimljiva, Julijan nema nikakvih zamerki, ali ipak nije najbolje mesto na svetu, prema njegovim rečima. Sasvim dovoljno za sedmicu.

- Onda imamo Španiju. Lepša je od Holandije, sjajni su ljudi i hrana. Okej je. Dobija sedam od deset - rekao je on.

Seriji sedmica se pridružuje i Rusija, zemlja koja je posebno zanimljiva ljudima sa Zapada, kaže Julijan, a kao zemlju koja zaslužuje osmicu navodi Italiju.

- Dobila bi deset, ja sam i sam Italijan, ali Italijani su jako nepristojni. Hrvatska bi isto dobila deset, ali i tamo sam se susreo sa neljubaznim ljudima - nastavlja on dalje.

Foto: Pexel.com

Venecija

Zbog toga što je Atina "malo prljava", Grčka dobija devetku, a istu ocenu dobija i Mađarska.

Naposletku, dolazimo ni više ni manje nego do Srbije.

- Savršenstvo. Zamalo. Koliko god može da se kaže da je nešto savršeno. Tako da je lako, ovo je mesto broj jedan - zaključuje Julijan svoje izlaganje i proglašenje pobedničke destinacije.

 

 

Ostavite komentar