Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

U zapadnoj Srbiji SEZONA ne postoji - VRVI OD TURISTA svih 365 dana

U prvih devet meseci broj noćenja veći je za oko 30 odsto u odnosu na 2019. godinu koja je bila rekordna

Izvor: K1info/RINA

17/11/2022 > 20:47

podeli vest:

U zapadnoj Srbiji SEZONA ne postoji - VRVI OD TURISTA svih 365 dana
Foto: Unsplash.com


Zapadna Srbija sa svim svojim lepotama, planinama Zlatiborom, Zlatarom, Golijom i Tarom, živopisnim jezerima i rekama jedna je od najposećenijih regija kako u našoj zemlji tako i u čitavom regionu.

Na ovom području sezona više ne postoji, već traje svih 365 dana u godini, a turizam se konačno vratio u kolosek koji je imao pre pandemije.

Ako posmatramo statističke podatke za prvih devet meseci u odnosu na 2019. godinu kada nije bilo korona virusa, možemo se pohvaliti da je broj noćenja veći za oko 30 odsto u odnosu na tu godinu koja je bila rekordna.

Foto: Unsplash.com

 

Potencijali Zapadne Srbije predstvaljeni su i na 53. Sajmu turizma u Novom Sadu.

Direktor Turističke organizacije regije zapadne Srbije Miroslav Rađen rekao je da se turizam vratio na neka normalna kretanja.

- Imamo povećanja i domaćih i stranih turista. Naravno, naše planine Zlatar, Zlatibor, Tara i Golija su najatraktivnije, a tu su i manje poznate destinacije koje privlače pažnju. Tu je ponuda i Prijepolja, Požege, Arilja, Kosjerića, ali i naravno grada Čačka sa veoma zanimljivim investicijama uloženim u Ovčar Banju. Istakao bih i da grad Užice ima značajne novine što se turizma tiče, rekonstrukcija tvrđave Stari grad koja je od ove godine otvorena za podetioce, Neolitsko naselje, takodje. Naša ponuda prilagođena je svim starosnim grupama u to je rezultiralo povećanju turističkog prometa - rekao je on.

Turististicka organizacija Prijepolja sa brdsko planinskim predelima itekako je interesantna gostima sa područja Vojvodine, koji rado posećuju prijepoljski kraj, a ove sezone akcenat je stavljen i na gastronomsku ponudu.

- Posećenost je veoma velika, imamo priliku da predstavimo naše kulturno istorijske spomenike, raznolikost kultura , što je njima zanimljivo, ali i naše prelepe predele, zaštićena prirodna područja, Sopotnicu, Kamenu Goru, Jabuku, manastir Mileševu, prijepoljski muzej sa stalnom postavkom Vlada Divca. Ono čime se ističemo jeste naša gastronomska ponuda i zaista hrana u Prijepolju je nešto što zaista ostavlja utisak na sve naše turiste - rekla je Dragana Varaklić, direktor TO Prijepolje.

Foto: Unsplash.com

 

Bogatom turističkom ponudom predstavila se i Turistička organizacija Zlatar koja se pripremila za predstojecu zimsku sezonu. Ugostitelji su već izašli sa ponudama, a ono što je sigurno je da se cene neće menjati, već ostati na nivou prošle godine.

- Tu smo da najavimo početak zimske turističke sezone, sve ono što Zlatar može da ponudi tokom zime, ali i da sumiramo rezultate za ovu tekuću godinu. S obzirom na statistiku možemo da kažemo da smo zadovoljni ovom sezonom, uz veliku pomoć Vlade Republike Srbije kroz vaučere koji su dosta pomogli, jer je više hiljada vaučera podeljeno na Zlataru, tako da i samim tim smo imali dosta bolju tustičku ponudi i ostavili veći broj dolazak, ali i noćenja. Već odavno su i sami hotelijeri, ali i TO Zlatar izašli sa ponudom za nastupajuću zimsku sezonu, ali i sa novogodišnjim ponudama - istakao je Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Foto: RINA

 

Jedan od novih segmenata su Dani karijere, koji će biti sjajna prilika za one koji traže posao da se sretnu sa poslodavcima u turističkom sektoru. U projekat je uključena Nacionalna služba za zapošljavanje, a između ostalih biće ponuđeno 300 radnih mesta u ugostiteljstvu, za najveći hotel koji se gradi na Kipru.

 

 

 

Ostavite komentar