Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Evo gde možete da ZBRIŠETE tokom JESENI i ukradete još malo SUNCA

Ove destinacije pružiće vam odličan provod i jesenju zalihu vitamina D

Autor: K1info/City Magazine

01/10/2022 > 10:31

podeli vest:

Evo gde možete da ZBRIŠETE tokom JESENI i ukradete još malo SUNCA
Foto: Pexels.com


Bez obzira na to kako ste iskoristili leto, da li ste putovali ili ne, uvek je dobro malo promeniti sredinu i otići na neko novo mesto ili se podsetiti nekog na kome ste već bili. Kada je u pitanju jesenja sunčeva svetlost, ove destinacije su najbolje.

Marakeš

Foto: Pexels.com

 

Ovde vam sasvim sigurno neće biti hladno tokom jeseni, čak i mnogo prijatnije nego preko leta, a tamo čak možete i „letovati” u oktobru. U pitanju je grad koji prija svim čulima i u kome se treba prepustiti lokalnim tradicijama, naročito poseti mnogobrojnim pijacama i isprobavanju autentičnih začina i preukusnih domaćih proizvoda.

Sicilija

Foto: Pexels.com

 

Temperatura na Siciliji u oktobru ide do 22 stepena i pruža prave uslove za oktrivanje ovog prelepog ostrva. Napravite spisak svih prirodnih lepota koje morate posetiti i nemojte žaliti vreme potrebno za hodanje, bićete sebi zahvalni naknadno.

Valeta

Foto: Pexels.com

 

Puno ljudi iz Srbije odlazi u ovu zemlju da radi, ali ni oni koji su je samo posetili turistički nisu se razočarali. Valeta je poznata po baroknoj arhitekturi i utvrđenom starom delu grada, ali sveukupno predstavlja šarmantnu mešavinu istorije i modernih uticaja. Na jesen možete prošetati ulicama prestonice bez gužve.

Limasol

Foto: Pixabay.com

 

Čak i u novembru, ovde je prosečna temeperatura 22 stepena i dnevno bude sedam sati sunčeve svetlosti, što omogućava posetu nekoj od prelepih plaža, a po želji se možete baviti i snorkelingom i razgledati podvodni svet. Pored toga, vredi istražiti obližnje muzeje i kulturne spomenike.

Lisabon

Foto: Pexels.com

 

Kad god da posetite Lisabon, nećete pogrešiti jer je u pitanju jedan od najlepših evropskih gradova, a u oktobru i novembru i dalje možete provesti puno vremena na otvorenom. To znači da možete posetiti neki od mnogobrojnih restorana, prošetati se kroz dobro snabdevene knjižare, popeti se na neko od brda kako biste imali lep pogled ka vodi ili samo upijati pozitivnu atmosferu.

 

 

 

 

Ostavite komentar