Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

LISTA najbezbednijih ZEMALJA za ŽENE koje VOLE da putuju SAME

Pisali smo da čak 90 odsto putnika koji se odluče za aranžmane za samce su osobe ženskog pola, ovu su najbezbednije zemlje za tu vrstu odmor

Autor: City magazine

14/09/2022 > 20:48

podeli vest:

LISTA najbezbednijih ZEMALJA za ŽENE koje VOLE da putuju SAME
Foto: Pexels.com


Solo putovanje je nešto što se ne može porediti sa drugim vrstama putovanja, kao što znaju svi oni koji su to već isprobali, a oni koji nisu – šta čekate?

Istraživanje je pokazalo da čak 90 odsto putnika koji se odluče za aranžmane za samce su osobe ženskog pola. Ukoliko želite da putujete sami, postoji nekoliko faktora koje treba da uzmete u obzir, pa se tako s vremena na vreme pojavljuju liste preporuka najboljih mesta za solo putovanja. Ali sve to dodatno se proširuje ako ste žena, odnosno ta lista izgleda drugačije.

Kompanija Bounce rešila je da istraži razne faktore kako bi došla do liste zemalja koje su najbezbednije za žene koje putuju same, a ti faktori su nasilje prema ženama, nivo samoubistava žena, zakoni o nasilju u porodici, razlika u platama između muškaraca i žena, kao i procenat žena koje kažu da se osećaju bezbedno kada se noću vraćaju kući.

Zaključak je da je najbezbednija zemlja Irska, u kojoj postoje strogi zakoni protiv nasilja u porodici i gde je razlika u plati veoma mala. Sledeća na listi je Austrija, u kojoj se veliki broj žena oseća bezbedno kada se vraća kući po noći, a treća je Norveška, u kojoj je najmanja razlika u plati i najmanji nivo ženskih samoubistava.

Top 10 lista izgleda ovako:

1. Irska

2. Austrija
3. Norveška
4. Slovenija
5. Švajcarska
6. Španija
7. Portugal
8. Kanada
9. Holandija
10. Poljska

 

 

 

Ostavite komentar