Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Venecija UPOZORAVA turiste: NE HRANITE ptice - postale su sve AGRESIVNIJE

Otimale su ljudima hranu iz ruku. Hoteli, međutim, imaju i tajno oružje kao da se izbore sa ovim "letećim" napastima

Autor: K1info/RT.rs

27/09/2023 > 19:58

podeli vest:

Venecija UPOZORAVA turiste: NE HRANITE ptice - postale su sve AGRESIVNIJE
Foto: Tanjug/AP


Gradske vlasti u Veneciji su postavile obaveštenja koja upozoravaju turiste na pohlepne galebove u gradskoj laguni. 

Znakovi na italijanskom i engleskom jeziku savetuju turistima da ne prilaze previše agresivnim životinjama ili da ih hrane. Upozorenja su došla nakon niza incidenata u kojima su galebovi sletali da otmu sendviče i drugu hranu iz ruku turista. 

Gradsko veće Venecije takođe je savetovalo turiste da se pridržavaju gradskih propisa o zabrani sedenja i konzumiranja pice, sendviča ili pomfrita na stepenicama grada, jer su kako su naveli u saopštenju "ptice postale "sve agresivnije", prenosi Ansa.

Pohlepni, gladni galebovi već duže vreme predstavljaju problem i hotelijerima i vlasnicima restorana, s obzirom da ove ptice nisu oklevale da ukradu gostima i hranu iz tanjira. Ljuti zbog ovih letećih "pljačkaša", hotelijeri su počeli da dele gostima pištolje na vodu. 

Tvrde da je dovoljan jedan dobar pogodak da odbije napad i najgladnijeg galeba na sto pun hrane. Prema rečima menadžera jednog hotela, neki galebovi odustaju od pohoda na plen čim ugledaju pištolj koji stoji na stolu. Čini se da ih posebno plaši njihova narandžasta boja. 

Hoteli sa terasama duž obala kanala Venecije najviše su izloženi neželjenoj pažnji galebova.

Ostavite komentar