Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

NEMOJTE da plaćate DODATNI PRTLJAG skuplje nego KARTU - Milica je otkrila skriveni TRIK avio-kompanije

Priority trik za prtljag koji će vam uštedeti novac kada sledeći put budete putovali

Autor: K1info/citymagazine

16/09/2023 > 18:23

podeli vest:

NEMOJTE da plaćate DODATNI PRTLJAG skuplje nego KARTU - Milica je otkrila skriveni TRIK avio-kompanije
Foto: Freepik.com

Kada krenete na put low cost kompanijom uvek se čini da ćete teško uspeti da natrpate sve potrebne stvari u dozvoljeni prtljag, tačnije ranac. Kako ne biste plaćali dodatne takse za više prtljaga koje često premašuju cenu karte, pogledajte genijalan trik koji je podelila devojka koja se na TikToku potpisuje kao josjedna.milica.

- Ako često putujete low cost avio-kompanijama, znate da imate pravo na samo jedan ranac koji striktno kontrolišu kada se ukrcavate u avion. I ta doplata često bude veća od same avionske karte. Tako da, sada delim sa vama kako da imate višak prtljaga za manje para - počinje Milica u videu koji je na TikToku "sačuvan" preko 3.000 puta, što znači da mu ljudi veruju i često mu se vraćaju.

- Kada bukirate svoju kartu, preko recimo Wizz Air aplikacije, prvo birate termine, zatim unosite putnike, a zatim vas vodi da birate sedišta. Nakon toga dolazimo do dela sa prtljagom:

1. kofer do 8 kg + ranac, za cenu karte od 3.500 košta 5.500 dinara
2. čekirani prtljag + kofer + ranac, za cenu karte od 3.500 košta 11.800 dinara
3. ranac, koji je besplatan, ne doplaćuje se.

Dalje u videu Milica navodi da treba da odaberete treću opciju “ fly light“ koja se ne doplaćuje. 

- Kad dođete do samog kraja bukiranja, opet se nudi čekirani prtljag i priority boarding opcija. Čekirani prtljag je ovde povoljniji nego prvi put kad su ga ponudili, i košta samo 1.750 dinara, tako da imate dva komada prtljaga za manje para nego što bi to bio samo kofer od 8 kg. Bitno je samo da kupovinu prtljaga ostavite za kraj bukiranja leta, jer uvek postoji jeftinija opcija.

- Low cost avio-kompanije pokušavaju da vas nateraju da kupite skuplje opcije, samo zato što se bojite da ih kasnije neće biti - zaključuje Milica.

 

Ostavite komentar