Slobodno vreme > Putovanja & Hedonizam

Posle 3 godine pauze, voz NOSTALGIJA od DANAS ponovo prevozi TURISTE

Najatraktivniji turističko-muzejski voz u Evropi, posle tri godine pauze ponovo saobraća na relaciji Mokra Gora - Višegrad

Autor: Tanjug

28/08/2022 > 14:40

podeli vest:

Posle 3 godine pauze, voz NOSTALGIJA od DANAS ponovo prevozi TURISTE
Foto: Tanjug/Srbija/Voz


Voz nastavlja svoju redovnu vožnju do 30. oktobra, svake subote i nedelje, iz stanice Mokra Gora za Višegrad, Voz "Nostalgija" polaziti u 11.15 časova, dok je povratak iz stanice Višegrad u 15.35 časova.

Foto: Tanjug/Srbija/Voz

 

- Spajanjem ove dve destinacije turistima je omogućeno da uživaju u prirodnim lepotama i kulturnim sadržajima koje nude i Mokra Gora i Višegrad, čime su objedinjene i obogaćene turističke ponude Srbije i Republike Srpske. Dodatno, u kompaniji Srbija voz - smo izuzetno ponosni i na činjenicu da u 21. veku, u vreme kada na naše pruge uvodimo moderne vozove sa savremenim funkcionalnostima, istovremeno i nudimo nesvakidašnje iskustvo putovanja železnicom sa početka 20. veka, čime unapređujemo turističku sliku celog regiona - izjavio je v.d. direktora "Srbija voza" Ivan Bulajić.

Za vreme vožnje prugom u dužini od 25 kilometara od Mokre Gore do Višegrada, iz vagona sa drvenim klupama i sa autentičnom lokomotivom, putnici će imati priliku da sagledaju bogatstvo i lepotu prirode ovog kraja. 

Kada putnici stignu u Višegradu tokom dvosatnog boravka u mogućnosti su da posete znamenitosti, kao što su Most na Drini i Andrićgrad.

Foto: Tanjug/Srbija/Voz

 

Cena voznih karata za odrasle iznosi 1.800 dinara, za decu od 6 do 14 godina 900 , a za decu ispod šest godina prevoz je besplatan.

Ostavite komentar