Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Top lista NAJBOLJIH primorskih gradova na SVETU i iznenađenje iz CRNE GORE

Istraživanje je obuhvatilo 117 primorskih gradova širom sveta

Izvor: K1info/Tanjug

02/08/2023 > 10:57

podeli vest:

Top lista NAJBOLJIH primorskih gradova na SVETU i iznenađenje iz CRNE GORE
Foto: Valentina Katić


Prema istraživanju kompanije za krstarenje Fred. Olsen Cruise Lines, Herceg Novi se našao na šestom mestu najboljih primorskih gradova na svetu, posle Splita i ispred Amsterdama.

Istraživanje je obuhvatilo 117 primorskih gradova širom sveta koja su rangirana prema parametrima kao što su kvalitet kulturnih atrakcija, broj mesta na Uneskovoj listi svetske baštine, popularnost na Google i količina heštegova na društvenim mrežama.

Svrha istraživanja bila je da se pronađu gradovi koji nisu potpuno izolovani i koji imaju dovoljno sadržaja, a da se turisti ipak mogu opustiti i biti blizu mora.

Na prvom mestu je Rejkjavik na Islandu. Sledi belgijski Briž, koji se našao na listi zahvaljujući svom kanalu koji vodi do mora, iako je 11 kilometara udaljen od obale.

Na trećem mestu je Napulj, italijanski grad poznat po velikom broju atrakcija - od Vezuva i Kraljevske palate do pozorišta San Karlo, pa Monako.

Split je na petom mestu, a slede Herceg Novi, Amsterdam, Kejptaun, Dablin i Gibraltar, preneo je podgorički portal Borba.

Ostavite komentar