Lifestyle > Mozaik

Dobar je za srce, jetru, želudac... Sve je to do ovog čaja, ja, ja, ja

Zovu ga "eliksir života". Ublažava prehladu, infekcije, a dobar je za one koji pate od povišenog holesterola, pritiska, triglicerida

Autor: K1 Info/ alo.rs

21/12/2022 > 11:44

podeli vest:

Dobar je za srce, jetru, želudac... Sve je to do ovog čaja, ja, ja, ja
Foto: Freepik.com


Ovas ili zob oduvek se koristio u tradicionalnoj medicini. Eliksiri od ove biljke koriste se kao stimulans za nesanicu, mentalnu iscrpljenost, fizički umor.

Kupke od ovsene kaše pomaže kod reumatizma, gihta, išijasa i nekih kožnih oboljenja. Slama od zobi se koristi kao atidijabetečko, diuretičko i antiseptičko sredstvo.

Čaj od ovsa najčešće se koristi kod ublažavanja simptoma prehlade, gripa, infekcija, a naročito je pogodan za ljude koji pate od povišenog holesterola, krvnog pritiska, triglicerida...

Ovaj čaj pogodan je i za jačanje srca i krvnih sudova, a i kao prevencija moždanog i srčanog udara, bolesti želuca i jetre. Ovas je bogat moćnim fotosterolima, supstancama koje čiste krvne sudove i organizam od toksina, a veoma pozitivno deluje i na nervni sistem.

Čaj od ovsa se pokazao i kao dobro rešenje posle hemioterapije, a svojim lekovitim svojstvima pomaže da se organizam oporavi.

 

Ostavite komentar