Lifestyle > Mozaik

PROVERENO – najbolje prirodne MASKE ZA SUVU KOŽU

Efikasan način da poboljšate stanje suve kože jeste redovna upotreba prirodnih maski

Autor: K1 info/zdravisimo.com

22/11/2022 > 21:00

podeli vest:

PROVERENO – najbolje prirodne MASKE ZA SUVU KOŽU
Foto: Freepik.com


Neprijatan osećaj zatezanja, peckanje, svrab, crvenilo ... simptomi su suve kože koji se naročito javljaju posle kupanja ili tuširanja.  

Ali, i za to postoji lek. Prirodan. Maslinovo ulje, med, glicerin, avokado, banana... delotvorni su za poboljšanje zdravlja suve kože.

Sledeći recepti vam mogu poslužiti kao maske za suvu kožu, koje je lako i efikasno hidriraju i "vraćaju u život".

Maska od jajeta

Umutite žumance sa 1 kašičicom maslinovog ulja i 1 kašičicom meda. Dobro promešajte i nanesite na čisto lice. Neka deluje 15 minuta, isperite lice toplijom, a zatim hladnijom vodom.

Prirodna maska sa ovasom

Pomešajte 2 kašike meda, 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku ovsenog brašna. Nanesite masku i ostavite da deluje 10min i zatim isperite.

Voćna maska za preterano suvu kožu

U blenderu umutiti 2 jagode, 1 bananu i pola avokada, i dodati 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro promešati i naneti na lice i vrat. Ostaviti da deluje 15min, zatim isprati mlakom vodom.

Maska od avokada i mleka

Za hidrataciju suve kože možete napraviti jos jednu efikasnu masku, tako što ćete izgnječiti jedan avokado i dodati malo mleka da dobijete kremastu masu. Nanesite na željeno područje, ostavite da deluje 20min i isperite.

Foto: Pixabay.com

 
Maska od banane

Mutiti 1 bananu, 1 kašiku meda i 1 kašiku jogurta dok ne dobijete kremastu smesu. Namažite na lice i vrat i ostavite da deluje 15min, potom isperite mlakom vodom.

Maska od mleka

Dobro umutite sledeće sastojke: 1 kašičicu mleka u prahu, 1 kašiku meda, 1 kašičicu aloja gela i 1 kašičicu bademovog ili maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15min i isperite mlakom vodom.

Maska od kikirikija

Samleti 2 kašike kikirikija i pomešati sa 1 kašikom meda i 1 kašičicom maslinovog ulja.  Nanesite na lice, ostavite 15min i isperite mlakom vodom.

Maska od kafe

Pomešajte 4 kašičice kafe, 4 kašičice kakaa i 8 kašike mleka. Na prethodno očišćeno lice i vrat nanesite ovu smesu, izbegavajući predeo oko očiju i usta. Ostavite da deluje 15min, zatim isperite mlakom vodom.

Maska od avokada i maslinovog ulja

Pomešajte ½ avokada (dobro ga izgnječite) i 1 kašiku maslinovog ulja. Nanesite na lice i ostavite da deluje 10-15min, potom isperite mlakom vodom.

 

Ostavite komentar