Slobodno vreme > Mozaik

Veštačka inteligencija kaže da OVO FALI BRED PITU da bi bio SAVRŠEN! Ne slaže sa ženama da je BOG LEPOTE! (VIDEO)

Da li čovek koji je više puta dobio titulu najlepšeg i najpoželjnijeg može da bude savršeniji?

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

27/05/2024 > 23:54

podeli vest:

Veštačka inteligencija kaže da OVO FALI BRED PITU da bi bio SAVRŠEN! Ne slaže sa ženama da je BOG LEPOTE! (VIDEO)
Foto: Shutterstock


Bred Pit i na pragu 60. izgleda kao da je sva harmonija njegovog bića utkana u izvajane crte lica. Ipak, ako je sudeći prema teoriji "zlatnog preseka", on zapravo nema idealne crte, a u proveri ove tvrdnje pomogla je veštačka inteligencija.

Bred Pit -  nedostižan je san mnogih žena. Da li čovek koji je više puta dobio titulu najlepšeg i najpoželjnijeg može da bude savršeniji? Evo kako su uradili zlatni presek koji datira još iz evropske renesanse, kada su umetnici i arhitekte koristili jednačinu koju su nazivali zlatnim presekom. 

Jedan nalog na "TikToku" se poslužio fotografijom Breda Pita i obradio je kako bi njegove crte lica prilagodio zlatnom preseku. Odjednom, Bred Pit je izgledao dosta mlađe, što ne čudi, jer je ovde reč i o "podizanju" lica, ali ništa se drugo nije posebno promenilo.

Foto: Shutterstock

 

Njegova markantnost je i dalje tu

Lice je vidno zategnutije i obrve su više podignute, ali esencija zavodljivosti i dalje je svojstvena Bredu Pitu. Zlatni presek datira još iz evropske renesanse, kada su umetnici i arhitekte koristili jednačinu koju su nazivali zlatnim presekom. Ova jednačina im je pomogla da planiraju svoja remek - dela i odrede kako da postave određene karakteristike.

 

cite="https://www.tiktok.com/@jacobedit28/video/7369249893438868768" data-video-id="7369249893438868768" style="max-width: 605px;min-width: 325px;" > @jacobedit28 What would Brad Pitt look like if he had a golden ratio face? #bradpitt #perfectface #fyp

 

Nekoliko stotina godina kasnije, naučnici su počeli da koriste ovu formulu da objasne zašto se neki ljudi smatraju lepima, a drugi nisu. Postoji nekoliko merenja koja se koriste da bi se ovo odredilo.

Prvo se meri dužina i širina lica. Kada se to uradi, dužina se deli sa širinom. Idealnim rezultatom se smatra zlatni odnos koji bi trebao biti jednak 1,6. To znači da je lice prelepe osobe oko 1 ½ puta duže nego što je široko.

Mere se i tri segmenta lica; od linije čela do područja između očiju, područja između očiju do dna nosa i od dna nosa do dna brade. Kada se vrše ova merenja, ako su brojevi jednaki, osoba se smatra lepšom.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

 

Postojalo je verovanje da je nivo privlačnosti neke osobe povezan sa simetrijom njenog lica, što je simetričnije, to je lepše.

Ostavite komentar