Lifestyle > Mozaik

Ovo je 6 najvećih LAŽI kozmetičke industrije, a mi i dalje VERUJEMO U NJIH

Reklame služe da povećaju prodaju. Ne verujte svemu što u njima čujete

Autor: K1 info/ najboljamamanasvetu.com

05/10/2022 > 07:25

podeli vest:

Ovo je 6 najvećih LAŽI kozmetičke industrije, a mi i dalje VERUJEMO U NJIH
Foto: Pixabay.com


Da se ne lažemo, prilično novca trošimo na šminku i raznorazne kozmetičke preparate, pa je sasvim logično što je ta industrija jedna od najvećih i najuspešnijih.

U pitanju je veliki biznis, pa upravo zbog toga, vrlo često se sakrivaju mnoge informacije od kupaca.

U nastavku teksta pročitajte šta to kozmetička industrija ne želi da znamo, odnosno, u čemu smo u zabludi godinama unazad.

Cena ambalaže

Verovatno ste mnogo puta do sada čuli da je skupa kozmetika i kvalitetnija. Međutim, stručnjaci kažu da je vrlo često jedina razlika u ambalaži. Skupa kozmetika uvek ima "fensi" pakovanje, a cena ne definiše uvek kvalitet.

Veliki broj poznatih kozmetičkih brendova koristi iste komponente u svojim proizvodima kao i manje poznati brendovi. Tako da ostaje tačna tvrdnja da mi ustvari plaćamo "ime“, a ne šminku ili kozmetiku.

Sastav

Istraživanje od pre par godina pokazalo je da više od 400 popularnih nijansi karmina sadrže olovo. Takođe, kreme za oči nisu ništa drugo nego kreme za hidrataciju koje se prodaju u duplo manjem pakovanju, a po duplo većoj ceni.

Foto: Unsplash.com

 
Miris

Mirisi se smatraju poslovnom tajnom u većem delu sveta, pa kompanije reč "miris“ na spisku sastojaka mogu zameniti bilo kojom mirisnom hemikalijom koju imaju na raspolaganju. Tako, na primer, vi osećate možda citrusni miris, ali da od citrusa nema ni "c“, već piše da se radi o aromatičnoj hemikaliji koja ima zadatak da "kamuflira“ istinu o mirisma i kako se oni dobijaju.

Losion u spreju

Losion u spreju je vrlo praktičan, ali prilikom korišćenja imajte u vidu da postoji velika šansa da udahnete štetne hemikalije, koje završuvaju u plućima ili u krvi. Ako se odlučite da koristite losion za sunčanje u spreju, prvo ga nanesite na dlanove, pa zatim nanesite na kožu.

Na taj način ćete biti bezbedniji i moćićete da što bolje nanesete losion. Uostalom, ako već treba naneti sadržaj na dlanove, onda ne morate uopšte trošiti novac na losione u spreju, ostanite verni klasičnim pakovanjima.

Istina o borama

Kada je u pitanju puder, u zabludi smo da on sakriva nepravilnosti - on još više naglašava bore i nesavršenosti. Korektor je pravi izbor, a za puder važi ona poznata – manje je više.

Magične kreme koje usporavaju proces starenja kože čak i do 90 posto zaista postoje. Ali, samo jedna od 10 žena je koristi. Radi se o kremama i losionima za sunčanje. Ove kreme zaista pomažu našoj koži, ali mi ih koristimo samo 10 dana u godini. Stručnjaci nas savetuju da kreme sa zaštitnim faktorom uključimo u našu svakodnevnu rutinu, posebno one koje se odnose na negu lica. Sačuvaćete mladost lica duže, a i sprečiti pojavljivanje fleka i mladeža.

Foto: Pixabay.com

 
Četke i četkice

Dobre četke vam pomožu da naneste šminku ravnomerno i da postignete što prirodniji izgled. Čak ni najskuplja ili najbolja šminka neće izgledati dobro ukoliko je nanosite četkama sumnjivog ili srednjeg kvaliteta. Bolje uložite u dobre četke nego u brendiranu i preskupu kozmetiku. Dovoljno je imati pet takvih – za puder, rumenilo, usne, oči i puder u prahu, i završili ste veliki deo posla.

 

 

 

Ostavite komentar