Lifestyle > Mozaik

Modni eksperti kažu da su OVI NOKTI TOTALNI HIT: Ako želite da budete primećene, izaberite njih i tu nema greške!

Crveni nokti viđeni su i na nedelji mode, a daju određenu dozui elegancije i sofisticiranosti

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

07/04/2024 > 22:40

podeli vest:

Modni eksperti kažu da su OVI NOKTI TOTALNI HIT: Ako želite da budete primećene, izaberite njih i tu nema greške!
Foto: K1info


Jedan od glavnih manikir trendova su crveni nokti u bezbroj varijanti. Ako želite da budete primećene, izaberite upravo njih i nema greške. 

Nokti su ono što otkrva mnogo o vama. Sređeni crveni nokti govore o vama da ste uredna osoba koja vodi računa o sebi i svom telu. Topli dani i proleće su uvek tu, tako i nošenje otvorene obuće, te je pored crvenih noktiju na rukama, važno da uklopimo i takve nokte na negovanim noktima. Kako da sve ovo postignemo - pomigla nam je Tatjana Kostić, nail artist i edukator. 

Ni na Nedelji mode za proleće/leto 2024. godine, crveni nokti nisu bili preskočeni. Modni eksperti predviđaju da će ovakav manikir biti u trendu bez obzira na sezonu. U slučaju da ste ljubitelj jednostavnog manikira, obratite pažnju i na druge nijanse crvene, kao što su trešnja, paradajz ili boja vina. A za one koji vole nail art, inspirišite se najlepšim dizajnom ovog proleća.

Ljubavna boja noktiju

Proleće donosi vesele boje u ormaru, a u taj stil idealno će se uklopiti nokti u "holivudskom" maniru.

- Ovo podrazumeva vrlo specifičnu paletu boja - različite nijanse crvene. Uz pomoć negativnog prostora koji kombinuje svetle akcentne detalje i prozirni lak za nokte, crveni nokti će izgledati privlačno - navodi Tatjana, nail edukator. 

Foto: K1info

 

Boje voća na noktima

Ukoliko se već radujete dolasku leta, crveni nokti sa višnjama, malinama, lubenicama ili jagodama će pomoći da ubrzate proces.  

- Takav dizajn se može napraviti sa providnom bazom ili u kombinaciji sa svetlim kontrastnim lakom, na primer, jako crvenim. Na jednom ili svim prstima, nokti sa voćkicama uvek izgledaju vrlo primamljivo - ističe ona. 

Foto: K1info

 

Crveni nokti boje cveća 

Cvetni print dominira u 2024. godini, pa zašto ne biste iskoristili trend i na noktima? Ovakav manikir može biti neobičan i veoma privlačan, posebno sa svetlim lakovima za nokte. 

- Ako više volite diskretan manikir, detaljnije pogledajte minimalističke nokte. I uvek neka vam na umu bude poslovice: "manje je više" - objašnjava Tatjana. 

Minimalistički nokti na negovanim stopalima 

Topli dani su uveliko tu, što znači da su sandale i papuče prilično aktuelne, zato je neophodno da dodatno povedemo računa o nezi stopala.Iako se često odlučimo početkom leta na profesionalni pedikir, on ipak nije dovoljan da izdrži celo leto, jer pedikir treba da se ponavlja, a ponekad je jednostavno dovoljno tek da dobro omekšamo kožu stopala u lavoru kod kuće, zato nam je i u ovome pomogla Tatjana Kostić, a mi  vama prenosimo ovaj jednostavan, a delotvoran recept koji će da učini da koža bude svilenkasta i meka.

Foto: K1info

 

Trik za kućnu negu stopala

Potrebno vam je 2 - 4 šoljice mleka, šaka sode bikarbone, kao i veliki lavor.

A mlečnu kupku napravite na sledeći način:

  • Zagrejte mleko, ali da ne bude prevruće, možete da koristite dve do četiri šolje, u zavisnosti od veličine lavora.
  • Zatim ulijte mleko u lavor, važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i da mogu da budu sa svih strana potpuno uronjena u tečnost.
  • Držite noge u mleku oko pet minuta, a potom uzmite sodu bikarbonu, lagano je pospite u kupku i umešajte sodu u mešavinu pomoću stopala.
  • Dobro namočite kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja, posebno donji deo peta i područje ispod prstiju.

 

 

Ostavite komentar