Lifestyle > Mozaik

Primetili ste da se POMORANDŽE PAKUJU samo u CRVENIM MREŽICAMA? Postoji razlog i IZNENADIĆE VAS

Postoje određene taktike kojima se služe prodavnice prehrambenih proizvoda

Izvor: K1info

Autor: krstarica.com/Anica Ninković

03/02/2024 > 19:07

podeli vest:

Primetili ste da se POMORANDŽE PAKUJU samo u CRVENIM MREŽICAMA? Postoji razlog i IZNENADIĆE VAS
Foto: Unsplash.com


Pomorandže se gotovo uvek prodaju u crvenim mrežastim kesama, a nikad žutim, plavim ili zelenim?

Zapravo, ispostavilo se da je to lukava taktika koju koriste prodavnice prehrambenih proizvoda. Crvene mrežaste kese zapravo čine da pomorandže izgledaju "narandžastije", a samim tim primamljivije.

Crvena boja nasuprot kore pomorandže stvara iluziju zbog koje izgledaju intenzivnije boje, podstičući kupce da ih kupe.

Trik deluje i na druge agrume narandžaste boje, kao što su mandarine i grejpfrut. Uzgajivači citrusa i prodavnice prehrambenih proizvoda čak rade nešto slično za limun, koji se obično prodaje u žutim ili zelenim kesama kako bi izgledao više žut. Da je limun u crvenoj mrežastoj vrećici, zapravo bi izgledao narandžasto.

Taktike kojima se služe prodavnice prehrambenih proizvoda

Supermarketi imaju strategije da nas podstaknu da kupujemo više robe ili da stvari izgledaju privlačnije. Crvene mrežaste vrećice su samo jedan primer.

Foto: Pixabay.com

 

Jedan od primera je pekara sa neodoljivim mirisom ispred prodavnice i pozicioniranje mleka skroz pozadi. Zato obavezno ponesite svoj spisak da biste ostali na pravom putu.

Kako prepoznati sočnu pomorandžu?

Ako se pitate kako odabrati sočnu pomorandžu punu soka, jedan od načina je da je uzmete u ruku i proverite i što je teža s obzirom na svoju veličinu, pomorandža će biti sočnija. One koje se čine suviše lagane mogu da budu suve. Čvrsta pomorandža intenzivne boje takođe može da bude dobar odabir, a izbegavajte mekane plodove ili one s vidljivim oštećenjima.

Ostavite komentar