Lifestyle > Mozaik

Pripremite DOM za jesen. Ovo je 6 FENG ŠUI saveta za privlačenje blagostanja i sreće

Jesen simbolizuje promenu i novu energiju koja može biti pozitivna ako ispoštujete sledeća pravila

Autor: K1 info/ magazin.novosti.rs

10/09/2022 > 09:30

podeli vest:

Pripremite DOM za jesen. Ovo je 6 FENG ŠUI saveta za privlačenje blagostanja i sreće
Foto: Pixabay.com


Svako godišnje doba predstavlja priliku da počnete iznova i uđete u novu fazu u vašem životu. Kao što se menja priroda, tako možete i vi da odbacite stara uverenja i stavove i prigrlite nove.

Jesen je sezona ubiranja svega onoga što ste tokom ove godine "posadili“ u životu. Predstavlja i fazu mirovanja, kako bismo mogli da se odmorimo i akumuliramo energiju za proleće.

Evo nekoliko feng šui saveta kako da pripremite dom za jesen, uberete plodove svog rada i pripremite se za sve dobre stvari koje dolaze.

1. Utoplite dom

Dani postaju kraći i hladniji, što znači da vam je potrebno mnogo više tople i prijatne energije u domu. To ćete najlakše postići toplim, zemljanim bojama, bež, braon, žutom i narandžastom, zagasitozelenom. Ne morate da krečite, dovoljno je da uneste nekoliko detalja u vidu ukrasa i tekstila- jastuka, prekrivača… Rasveta je još jedan način da utoplite dom. Postavite lampe prijatnog osvetljenja u različite kutke prostorija gde boravite. Svetlo treba da bude prijatno, da stvara opuštajuću atmosferu, nikako previše jako i agresivno.

2. Otvorite prozore kako biste pustili svežu energiju

Ako ste celo leto imali uključen klima uređaj, jesen je odlično vreme da očistite ustajali vazduh u vašem domu. Sunce i svež vazduh čiste ustajalu či energiju.

3. Stavite simbole žetve

Žetva je vreme ubiranja plodova, tj. simbolički nagrada za naporan rad koji ste uložili tokom proleća i leta. Napravite jesenji aranžman za sto u dnevnom boravku ili u kuhinji. Možete staviti bundeve, jer predstavljaju sreću i obilje u feng šuiju, kukuruz, jabuke, orašaste plodove... Sve to predstavlja bogatu žetvu i simboliše bogatstvo i blagostanje.

Foto: Pixabay.com

 

4. Očistite nered

Jesen je vreme kada se spremamo da provedemo najviše vremena u zatvorenom prostoru, što znači da je odlično vreme da očistite sav nered koji se nakupio tokom leta kad ste kroz kuću samo prolazili, bez mnogo zadržavanja, osim da prespavate! Stvari imaju tendenciju da se gomilaju. Kao što je lišću vreme da opada s grana, tako je i vama trenutak da simbolički pustite višak stvari. Pustite staro da biste bili spremni da posadite novo.

5. Sredite spoljašnjost

Negativna energija ne gomila se samo u kući, već i na terasi i u bašti. Pripremite svoje dvorište ili terasu za zimu. Očistite paučinu na nameštaju na otvorenom, pokupite opalo lišće, orežite biljke kojima je to potrebno, isecite ono što se osušilo ili precvetalo. Ovo čisti ustajalu či energiju i pomaže vam da napredujete u životu.

6. Osvežite ulazna vrata

Ulazna vrata su posebno važna jer predstavljaju mesto gde sveža energija životne snage ulazi u vaš dom. Očistite prilaz, ako imate stepenište, operite ulazna vrata, stavite novi otirač i dodajte jesenji venac da ih ukrasite, Ako imate mesta, stavite pored neko cveće ili biljku.

Foto: Pixabay.com

 

Ostavite komentar